Het Belang van Limburg

Het geheim van Bertaccini: spaghetti eten en hond knuffelen

Na een moeilijk seizoen staat THES weer helemaal op de rails. Dat heeft het grotendeel­s te danken aan de 14 doelpunten van Adriano Bertaccini (22). Na zijn schorsing tegen Patro is hij erop gebrand om THES naar de volgende ronde van de Crocky Cup te knall

- Kristof Jacobs

Gezien zijn verleden bij KRC Genk en de Oostenrijk­se tweedeklas­ser Lustenau werd er vorig seizoen bij THES veel verwacht van Bertaccini, maar aangezien de kern geteisterd werd door langdurige blessures kon hij - net als de rest van de ploeg - niet helemaal overtuigen. De pocketspit­s van 1m73 blikt dan ook met gemengde gevoelens terug op zijn eerste jaar bij THES. “Ik voelde geen druk, dus daar lag het niet aan. Maar we hadden gewoon een te smalle kern waardoor we heel moeilijk blessures konden opvangen. Of ik spijt kreeg van mijn overstap? Op een bepaald moment heb ik me wel afgevraagd of ik de juiste beslissing had genomen. Ik scoorde niet vaak, waardoor het niet altijd gemakkelij­k was om positief te blijven. Maar we hebben met de hele ploeg doorgezet en uiteindeli­jk kon ik met een aantal belangrijk­e goals nog een mooi einde breien aan het seizoen. Op dat moment voelde ik me eindelijk weer mezelf.”

Spaghetti

Die goede vorm trok de Italo-Belg - zijn vader is van Sardinië, zijn moeder van Puglia - dit seizoen moeiteloos door. Ondertusse­n scoorde hij al tien keer in de competitie en vier keer in de beker. “Ik ben inderdaad in goede doen”, lacht hij. “Mijn aanpassing heeft wat langer geduurd, maar nu ziet iedereen de speler die ik altijd geweest ben. Het enige waar ik om geef, is doelpunten maken en het team helpen. En dat lukt momenteel aardig. Wat mijn geheim is? Ik ga niet alles verklappen, maar voor elke match eet ik spaghetti met tomatensau­s en knuffel ik mijn hond. Dat lijkt voor mij te werken (lacht).”

Serie C

Het heeft nochtans niet veel gescheeld of Bertaccini speelde nu in de Italiaanse Serie C. “Ik kreeg inderdaad een mooi aanbod, maar de twee clubs geraakten er niet uit”, zegt Bertaccini, die tijdens de week in Tessenderl­o woont en in het weekend naar zijn vriendin in Charleroi trekt. “Ik heb me daar snel bij neergelegd, maar het neemt niet weg dat ik heel ambitieus ben. Een ploeg in een zonnig land zegt me wel iets. Of het zou ook leuk zijn om ooit weer samen te shotten met mijn broer Paolino, die nu in de Oostenrijk­se tweede klasse speelt.”

Maar eerst THES, dat woensdagav­ond Oostende op bezoek krijgt. “Na mijn schorsing tegen Patro wil ik opnieuw belangrijk zijn voor de ploeg. Het blijft een ploeg in 1A, maar toch geloof ik in onze kansen.”

 ?? FOTO RR ?? Adriano Bertaccini met zijn hondje.
FOTO RR Adriano Bertaccini met zijn hondje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium