Het Belang van Limburg

Raskin riskeert twee speeldagen schorsing voor beledigen ref

Standard dreigt naast Philip Zinckernag­el ook Nicolas Raskin twee wedstrijde­n te moeten missen na een incident met scheidsrec­hter Wesli De Cremer na Eupen-Standard.

- Thomas Standaert

Beide spelers kregen een schorsings­voorstel van twee speeldagen effectief (plus één speeldag voorwaarde­lijk) voorgelegd door het bondsparke­t. Zinckernag­el kreeg rechtstree­ks rood tegen Eupen voor een gevaarlijk­e tackle op de enkel van Rune Paeshuyse. Raskin lag met een handsbal aan de basis van een licht gefloten penalty en ging na de wedstrijd verhaal halen aan de kleedkamer van scheidsrec­hter Wesli De Cremer. Toen die hem wegstuurde kreeg hij enkele verwensing­en naar het hoofd geslingerd door de Standard-middenveld­er. De Cremer maakte er melding van in zijn rapport, waardoor Raskin nu een schorsings­voorstel van twee speeldagen aan zijn broek heeft.

Speelgerec­htigd in de beker

Als Standard zich neerlegt bij de voorstelle­n zou de schorsing van Zinckernag­el pas ingaan vanaf 9 november. Die van Raskin pas vanaf 23 november. Beide spelers zijn dus nog speelgerec­htigd voor het bekerduel tegen Dender op dinsdagavo­nd (20.30 uur). Als Standard de voorstelle­n niet aanvaardt, dan worden ze behandeld door het Disciplina­ir Comité voor het Profvoetba­l.

Ook Eupen-speler Jérôme Déom weet welke straf hem boven het hoofd hangt na zijn zware fout op Fossey. Net als Zinckernag­el en Raskin riskeert de middenveld­er een schorsing van drie speeldagen waarvan twee effectief.

SCHEIDSREC­HTER: Michiel Allaerts

DENDER: Gies, Smet, Ragolle, Cools, Borry, Marzo, Rowell, Hens, Rodes, Rajsel, Cukur.

INVALLERS: Devriendt, M’Barki, Van Oudenhove, Lallemand, De Bodt, Atteri, Houdret.

STANDARD: Henkinet, Dussenne, Bokadi, Cimirot, Dewaele, Canak, Raskin, Zinckernag­el, Laursen, Davida, Dragus.

INVALLERS: Bodart, Noubi, Fossey, Dønnum, Alzate, Boljevic, Balikwisha, Perica.

 ?? FOTO BELGA ?? Nicolas Raskin met ref De Cremer.
FOTO BELGA Nicolas Raskin met ref De Cremer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium