Het Belang van Limburg

Ex-Genkie Stefan Teelen moet Louwel redden

- Geert Stienissen

LOUWEL TWEEDE PROVINCIAL­E B Met ex-Genkie Stefan Teelen (43) aan het roer boekte Eendracht Louwel (2B) vorig weekend een eerste seizoensze­ge (5-2 tegen Lindelhoev­en). “Met KRC Genk twee titels en een beker winnen met vele Limburgers in de selectie - was onvergetel­ijk.”

Na twee titels en bekerwinst met KRC Genk bleef Teelen nog vier jaar prof bij La Louvière, Heusden-Zolder en Zwolle. Daarna speelde hij op een lager niveau en werd hij postbode. Trainer was hij nooit. Tot vorige week. “Duels winnen, dat geeft de doorslag in voetbal”, zo maakt de nieuwe Louwelse T1 het niet te moeilijk. Zoals eigenlijk past voor een voormalige karaktervo­lle linksback. “Als je in de één-tegen-éénsituati­es de baas bent, dan krijgt de tegenstrev­er het al rap lastig”, vervolgt hij. “Tegen Lindelhoev­en hebben mijn jongens dat perfect gedaan. Met goed spel en duelkracht troefden we een ambitieuze ploeg af. De neutrale kijker kreeg ook nog eens een leuke pot voetbal geserveerd.”

Voor Stefan Teelen is het een eerste echte kennismaki­ng met de stiel van trainer. “Ik coach al een viertal jaren de ploegjes van mijn zoontjes Alexander en Thomas, allebei middenveld­er in de Louwelse jeugd. Ik heb toegezegd op de vraag van het bestuur om bij het eerste elftal over te nemen van Tadek Szczucka. Ik voel me geen geboren trainer. Laten we eerst maar eens Louwel in tweede provincial­e houden en dan zien we wel verder. Dat moet mogelijk zijn met onze ervaren kern. En uiteraard is het fijn dat de 17-jarige Joren Caelen met twee goals beslissend was in de eerste seizoensze­ge.”

Strijden voor behoud

Het hoge woord is eruit. De club behoeden voor degradatie. Louwel startte de competitie met een desastreuz­e twee op 24. Maar ook in de eerste partij onder Teelen vlotte het niet. Teelen probeerde in Peer een nieuw systeem uit, waarmee de raad wisten.

“Voor die nederlaag nam ik de volledige verantwoor­delijkheid”, geeft Teelen eerlijk toe. “Dit weekend koos ik voor een traditione­le 4-3-3. Door het veld klein te maken en de tegenstand­er te dwingen om op pakweg 35 meter te voetballen willen we al strijdend voor het behoud gaan. Die eerste driepunter doet deugd. Volgend weekend wordt weer knokken geblazen.”

Over zijn hoogtepunt­en in het voetbal is Teelen kort. “Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Maar met Racing prijzen pakken samen met jongens uit Opoeteren, Lozen of Gruitrode was fantastisc­h. Net als de feestjes erna”, knipoogt hij.

spelers

allerminst

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ??
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR
 ?? ?? Stefan Teelen greep met Genk twee titels en een beker, nu is hij bij Louwel begonnen aan zijn eerste trainersop­dracht.
Stefan Teelen greep met Genk twee titels en een beker, nu is hij bij Louwel begonnen aan zijn eerste trainersop­dracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium