Het Belang van Limburg

Vier coaches na vertrek snel weer onderdak

-

Met vier zijn ze, de coaches die vrijwel meteen na hun vertrek bij hun vorige voetbalclu­b alweer onderdak vonden bij een andere club. Jan Van Hout verkoos afgelopen weekend zelf om eersteprov­incialer Achel in te ruilen voor nationaler Witgoor Dessel.

Youri Lievens (foto midden, eerst Henis, nu Membruggen) en Sven Geyskens (foto onder, eerst Zelem, nu Bokrijk) blijven in dezelfde reeks actief, Kevin Baets (foto boven) nam vorige week ontslag bij FC Alken (1prov.) en was enkele dagen later al bij het bedreigde DH Jeuk in tweede provincial­e aan de slag.

DERDE C

DE MAN David CASTRO bracht Henis vanop de stip weer in de match

VIERDE A

“Ik ga ze erin houden. Heb ik een paar jaar geleden met ZepperenBr­ustem ook gedaan”, reageert Baets, die afgelopen zondag al meteen uitpakte met een 3-2-zege tegen Herderen-Millen.

Inlevering

Anticipeer­de Baets met zijn ontslag op de inlevering­en die er bij Alken zaten aan te komen? “Helemaal niet. Ik wist er niks van”, ontkent hij. “De reden van mijn ontslag was dat het op was. Ik had het gevoel dat de spelers niet meer konden uitvoeren wat ik vroeg.” In november 2019 nam Baets de coaching over bij Zepperen-Brustem, dat op de vijftiende plaats stond met negen punten. De fusieploeg

DE MAN Arno

DE SWERT bezorgde Torpedo B met twee goals punt

VIERDE B

DE MAN Christof LISMONT knalde Borgloon met vier treffers naar de koppositie eindigde tenslotte op de twaalfde plaats en was met 30 punten gered.

Warme ontvangst

“Bij Jeuk moet me dit ook lukken. Ik wist dat zij vier geblesseer­den hadden, van wie er nu twee terug zijn. Er is kwaliteit aanwezig, maar de motivatie was wat weg. Nu heb ik opnieuw inzet en kwaliteit gezien. Nicolas, Dejeneffe en Eloyan stonden er weer. Er was vooruitgan­g ten opzichte van vorige week. We hebben nu zeven punten. De aansluitin­g is er al. Ikzelf heb hier twee jaar gevoetbald. Men heeft me zeer warm ontvangen. Vond ik tof.”

VIERDE C

DE MAN Jelle LENAERTS verloste Helson B met zijn doelpunt van rode lantaarn

VIERDE D

DE MAN

Ivo LIMBERG hielp WAVO aan de zege tegen Stokkem B

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium