Het Belang van Limburg

Van Tiktok naar de geriatrie

- Dennis Van Goethem

Naar eigen zeggen verslindt ze ‘Grey’s anatomy’. Maar de sprong van fictie naar realiteit is een grote, zo zal Julie Vermeire (24) vast merken. In het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ dompelt ze zich met vier andere BV’s onder in de zorgsector, deze keer in Aalst. Voor Vermeire is het een eerste opdracht bij VTM nadat haar contract met Play4 afliep.

Naast Julie Vermeire ruilen ook An Lemmens, Andy Peelman, chocolatie­r Dominique Persoone en Ketnetwrap­ster Sarah Mouhamou tijdelijk hun dagtaak voor een job in de zorg. Na hun intensieve spoedcursu­s verpleegku­nde zijn de opnames gestart in het OnzeLieve-Vrouwzieke­nhuis van Aalst. Net als in de vorige reeksen – toen in Gent en Hasselt – lopen de BV’s als stagiaires mee op verschille­nde afdelingen en krijgen ze elk hun eigen specialisa­tie. Even geen tijd voor uitvoerige danspasjes en Tiktok-video’s dus, bij Vermeire. De komende tijd draait ze mee in dag- en nachtshift­en en moet ze ook klaarstaan voor de patiënten en hun familie. “Ik ben een trouwe fan van Grey’s anatomy, dus dit is een uitdaging voor me”, zegt Vermeire. “Ik leer graag bij. En wat betreft de afdeling: ik zou graag op de geriatrie terechtkom­en. Dan kan ik meteen leren hoe ik de komende jaren voor mijn papa (Jacques Vermeire, nvdr.) moet zorgen.” (lacht)

Geen definitiev­e transfer

Sinds haar zege in Dancing with the stars, in 2019, was Vermeire een vast gezicht van zender Play4. Ze presenteer­de er Come dance with me en speelde een hoofdrol in de zomerreeks De redders. Een echte job is haar eerste opdracht voor een andere zender. Vermeires contract bij SBS, het moederbedr­ijf van de Play-kanalen, is afgelopen en dus had ze vrije baan.

“Er staat Julie niks in de weg om op voorstelle­n van andere zenders in te gaan”, zegt haar manager Thomas Lowette. “VTM stelde de vraag toen haar contract nog liep, maar bij SBS zagen ze geen graten in haar deelname. Julie wilde dit graag doen. Een definitiev­e overstap naar VTM is dit niet. Momenteel heeft Julie nergens een vaste verbinteni­s. Ze kan dus eender waar meewerken aan programma’s.”

Wanneer Een echte job te zien is, maakt VTM later bekend. Intussen broedt Vermeire ook naast het scherm op een uitdaging. Met haar vader Jacques en broer Maxime maakt ze een theatersho­w. “Die stond gepland voor dit voorjaar, maar werd uitgesteld. Nu mikken we op het najaar van 2023.” Naast het gezin gaat ook Luc Verschuere­n, de vaste aangever van Jacques Vermeire tijdens zijn shows, mee de hort op.

 ?? FOTO VTM ?? Naast Julie Vermeire (rechts) nemen ook (vlnr.) An Lemmens, Sarah Mouhamou, Andy Peelman en Dominique Persoone deel aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’.
FOTO VTM Naast Julie Vermeire (rechts) nemen ook (vlnr.) An Lemmens, Sarah Mouhamou, Andy Peelman en Dominique Persoone deel aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium