Het Belang van Limburg

Joren gaat na ‘Blind getrouwd’ door zonder Lien

- Eva De Poorter

Na een hobbelig parcours hebben Joren Dumont (37) en Lien Opdebeeck (30) in ‘Blind getrouwd’ hun besluit klaar: ze gaan niet door met hun huwelijk. Hij is opgelucht dat de buitenwere­ld het nu weet, maar ook teleurgest­eld. “Die mail van de notaris vorige week over de scheiding, was toch even pijnlijk.” Tegelijk blijft er voor Lien wel altijd een plekje in zijn toekomst als goede vriendin. “Wij noemen elkaar nog steeds ‘hubby’ en ‘wifey’.”

Stress had Joren Dumont, maar niet zo veel als toen hij daar voor het eerst in het Capucienen­klooster van Aarschot stond. Toen nog als kersverse bruidegom van Lien, nu als koppel dat beslist om uiteindeli­jk uit elkaar te gaan na het experiment dat Blind getrouwd was. En dat is een zure appel om in te bijten. “Ik heb meegedaan om een vrouw aan mijn zijde te hebben”, zegt Joren. “Binnenkort staat er ‘gescheiden’ op mijn loonbrief bij burgerlijk­e staat. Dat is pijnlijk en wel moeilijk.”

In hun laatste speech spreken ze met veel respect over elkaar, maar geven ze ook toe dat ze een hobbelig parcours hebben doorlopen. Toch leek het op het einde beter te gaan, met dank aan een verheldere­nd gesprek waarbij de conclusie luidde dat plezier maken op de eerste plaats moest staan. De druk leek eraf. Was alsnog doorgaan met het huwelijk om te kijken of het toch nog wat kon worden een optie? “Voor mij wel. We hebben daar over gesproken voor dat beslissing­smoment. Lien was er veel sneller uit dan ik, en zij leunde eerder tegen de ‘nee’ aan. Ik moet zeggen: ook voor mij was onze basis uiteindeli­jk te weinig om door te zetten. Dat is ook iets wat mijn omgeving en mensen die nauw betrokken zijn me zeggen.” “Lien zal altijd een plaatsje in mijn toekomst hebben. We bellen elkaar geregeld, en ik probeer er ook voor haar te zijn, nu ze links en rechts bagger over zich heen krijgt. Vorige week heb ik mijn verjaardag gevierd hier in een plaatselij­ke discotheek, met vrienden. Zij was er ook bij, samen met de andere koppels. We hebben goed gedanst, goed gepraat. We zeggen nog altijd wifey en hubby tegen elkaar. (lacht) Als je samen deelneemt aan dit avontuur, dan schept dat sowieso een band. Binnenkort gaan we samen naar de film van de Zonen van Van As, en komt ze me bezoeken op de horecabeur­s in Gent. Mijn moeder heeft met haar vriendinne­n in de koffiebar van Lien dan weer een gezellige namiddag gepland. Ik gun haar nu al het geluk, met een man met wie ze wel de klik gaat hebben. Met Lien zal het niet meer komen. Ik had op dat moment niet echt gevoelens, maar stond er wel voor open. Als ze zich meer had kunnen openstelle­n, dan was het misschien gelukt.”

Trouwfoto’s in het toilet

Wel kwam ze met een mooi gebaar op hun laatste date. Een collage van zwart-wit foto’s van hen samen in een gouden lijstje. “Daar zit een verhaal achter. Mijn wc in Lennik hangt vol met zwart-witfoto’s in gouden kadertjes, van mensen die me na aan het hart liggen en naar wie ik opkijk. Toen we onze trouwfoto’s toegestuur­d kregen, waren die allemaal in kleur. Ze had ze meegenomen zonder iets te zeggen, en daar dit dan van gemaakt. Nu hangen ze in mijn toiletruim­te. (lacht) Ik vond dat wel heel lief.”

Dat ze nu niet meer moeten liegen, zorgt voor opluchting. Het beslissing­smoment vond al plaats in juli. “Het is heel intensief allemaal. Vorige week kreeg ik de mail van de notaris om te scheiden, heel happy word ik daar niet van. Ik hoop snel weer van die ‘gescheiden man’-status af te zijn. Maar ik ben nog niet klaar om op zoek te gaan. Eerst ga ik een week op mijn eentje quality-timen aan zee. Dan zien we wel. Het zou niet respectvol zijn tegenover Lien, mocht ik nu al met andere vrouwen bezig zijn. Ik ben wel al eens gaan eten met een goede vriendin. Toen heeft iemand daar een foto van getrokken en naar de pers gestuurd. Maar ik mag toch eens gaan eten met een vriendin? (zucht) Nee, nu is het even me-time, maar ik heb wel zin in de toekomst. Binnenkort gaan we weer knallen.”

 ?? FOTO VTM ?? Hoewel Lien en Joren een punt zetten achter hun relatie, kunnen ze nog altijd door dezelfde deur en koesteren ze mooie herinnerin­gen.
FOTO VTM Hoewel Lien en Joren een punt zetten achter hun relatie, kunnen ze nog altijd door dezelfde deur en koesteren ze mooie herinnerin­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium