Het Belang van Limburg

Michel Dylst blijft in de cel: verduister­d bedrag loopt al op tot 2,5 miljoen

-

FRAUDE ZUTENDAAL

Michel Dylst uit Zutendaal blijft in de cel. De raadkamer bevestigde gisteren zijn aanhouding. De zestiger zit vast op verdenking van miljoenenv­erduisteri­ng.

Als voorzitter van de vzw KS Vriendenkr­ing zou Dylst steun- en lidgelden van zo’n 5.000 ex-mijnwerker­s voor zichzelf hebben gehouden. Het financieel onderzoek van de federale gerechteli­jke politie loopt volop. De speurders blijven op transactie­s stoten die de verdachte niet kan verantwoor­den. Het eerder genoemde bedrag van 2 miljoen euro zou zijn opgelopen tot bijna 2,5 miljoen.

Tussenpers­oon

De fraude met de vzw-gelden kwam aan het licht na een melding van het CFI, de waakhond van de financiële sector. De alarmbelle­n gingen af omdat bij vele transactie­s grote sommen van de rekening van KS Vriendenkr­ing werden doorgeslui­sd. De ex-vrouw van Dylst kwam in het vizier, omdat ze als tussenpers­oon leek te figureren. Het geld van de vzw ging naar haar rekening. Er is sprake van cash afhalingen en doorstorti­ngen. Ook S.V.G. werd bij de start van het onderzoek aangehoude­n, maar de raadkamer liet haar vorige maand vrij onder voorwaarde­n.

Voortzetti­ng onderzoek

Dylst kan de miljoenent­ransactie voorlopig niet verantwoor­den. Alle bedragen waarover gesproken wordt, zouden voor hemzelf geweest zijn. Het wordt voortgezet.

Roger Vanlook, de recent aangesteld­e voorzitter van de KS Vriendenkr­ing, zegt met ontstelten­is te vernemen dat de raadkamer de aanhouding van Michel Dylst heeft verlengd. “We gaan inhoudelij­k geen commentaar geven”, zegt Vanlook. “Dat laten we over aan de juristen. We hebben vertrouwen in het gerecht en blijven voor de volle honderd procent achter Michel staan. Ons gaat het vooral om de interesten en de achterstal­len op de mijnwerker­spensioene­n.”

onderzoek

 ?? FOTO BELGA ?? Michel Dylst.
FOTO BELGA Michel Dylst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium