Het Belang van Limburg

Slongs Dievanongs roept Limburg op te betogen tegen energiepri­jzen

- Caroline Vandenreyt

NATIONALE BETOGING BRUSSEL Op 4 december organiseer­t collectief Trop Is Te Veel een betoging in Brussel tegen de hoge energiepri­jzen. Met vakbonden, artiesten, gezinnen, vereniging­en en bedrijven. “Want we zijn het moe”, zegt Slongs Dievanongs.

“Met z’n zessen zijn we aanvankeli­jk collectief Trop Is Te Veel gestart: mensen uit de vakbondswe­reld, de voorzitter van een studentenv­ereniging en ikzelf. Omdat we het beu zijn dat de regering en multinatio­nals de zakken van de burgers leeghalen, om de aandeelhou­ders en de elite die het land bestuurt te spekken”, benadrukt rapster Slongs Dievanongs. Uit heel veel hoeken krijgen ze intussen steun en aansluitin­g: de bedrijfswe­reld, zelfstandi­gen, gewone burgers en gezinnen, vereniging­en. Veel mensen die van hun stoel vielen toen ze de nieuwe voorschotf­actuur voor stroom en gas in de bus kregen. “Ook veel artiesten. Zoals Hannelore Knuts, Nathalie Meskens en Raymond Van het Groenewoud. Want waarop besparen mensen het eerst als het moeilijk gaat: op cultuur en op restaurant gaan. Maar iedereen wordt getroffen: kijk naar de kleine zelfstandi­gen, hoe kunnen zij dit betalen? Elke keer als ik naar de bakker of de slager ga, benadruk ik dat ze hun stem zeker moeten laten horen.”

Noordstati­on

Op hoeveel betogers rekent het collectief? “Zoveel mogelijk. Zodat ze weten dat we het niet meer pikken. We vinden dat de maatregele­n van de regering tekortschi­eten. Het zou heel mooi zijn als er 50.000 man komt, maar dat durf ik niet uit te spreken. We starten om 13.00 uur aan het Noordstati­on in Brussel. Je gaat ons de komende weken voluit op sociale media zien. Ik hoop ook op een grote respons vanuit Limburg. Daar hebben we nog niet zoveel contacten kunnen leggen, dus zeker eens naar onze website kijken. En het gaat ook niet stoppen met de betoging, andere acties volgen zeker.”

→ www.titv.be

 ?? FOTO TOM CORNILLE ?? Slongs Dievanongs roept Vlaanderen - en zeker ook Limburg - op om 4 december in Brussel mee te betogen tegen de stijgende energiepri­jzen.
FOTO TOM CORNILLE Slongs Dievanongs roept Vlaanderen - en zeker ook Limburg - op om 4 december in Brussel mee te betogen tegen de stijgende energiepri­jzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium