Het Belang van Limburg

HEUSDENZOL­DER

“Ik heb zonder nadenken de deur van de badkamer weer dicht gedaan en ben naar beneden gelopen. Ik was volledig de kluts kwijt”

- Zahra Boufker

Toen de Heusdenaar zaterdagna­cht thuiskwam, zag hij meteen dat zijn voordeur was ingeslagen. “Het was iets na middernach­t toen ik thuiskwam”, vertelt Yucel. “Het was aan het waaien, dus dacht ik eerst nog dat de deur daardoor schade had opgelopen. Maar eens binnen hoorde ik het geluid van de televisie in mijn woonkamer. Dat was vreemd, want ik had zaterdag overdag geen televisie gekeken.”

Boterham

Aan de salontafel zag hij een paar schoenen liggen dat niet van hem was. “Op tafel stond een bord en bestek en er lag nog een halve boterham”, gaat Yucel verder. “Toen schrok ik wel want ik begreep maar niet wat er gaande was.” Yucel woont nog maar een week in het huis. “Ik belde meteen met de huisbaas omdat ik dacht dat hij misschien op bezoek was geweest. Maar dat bleek niet het geval.”

Kluts kwijt

Even later hoorde hij het geluid van de kraan in de badkamer.

“Toen ik boven ging kijken, geloofde ik mijn eigen ogen niet. Ik stond oog in oog met een inbreker die op dat moment poedelnaak­t in mijn bad lag. Ik heb toen zonder nadenken de deur van de badkamer weer dicht gedaan en ben naar beneden gelopen. Ik was zo onder de indruk, dat ik volledig de kluts kwijt was.”

De inbreker vluchtte daarop weg. “Via het raam van de badkamer is hij verdwenen. Toen ik terug ging kijken, waren zijn kleren, die eerst op de vloer lagen, weg. Maar hij is wel vertrokken zonder schoenen, want die lagen nog beneden aan de salontafel.”

500 Turkse lira

Yucel denkt dat de inbreker op zoek was naar geld. “Mijn slaapkamer die langs de badkamer ligt, was volledig overhoop gehaald. Cash geld heb ik niet in huis, wel had ik nog 500 Turkse lira (26,92 euro, nvdr) over van mijn vakantie. Die heeft de inbreker meegenomen.

Yucel Ozcan

Bewoner Op zich heeft dat niet veel waarde, maar toch. Van andermans zaken blijf je gewoon af. Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft en dat ik mij hier snel veilig en thuis voel.”

De politie kwam zondagavon­d nog ter plaatse om de vaststelli­ngen te doen.

 ?? FOTO ZB ?? Yucel trof in zijn bad een naakte inbreker aan. “Hij is via het raam weggevluch­t maar zijn schoenen staan hier nog.”
FOTO ZB Yucel trof in zijn bad een naakte inbreker aan. “Hij is via het raam weggevluch­t maar zijn schoenen staan hier nog.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium