Het Belang van Limburg

Ondanks zijn 13 assists: Mike Trésor dan toch niet in WK-voorselect­ie van Rode Duivels

- Kristof Liberloo/Marnik Geukens

RODE DUIVELS WK-SELECTIE Toen Roberto Martinez eind oktober zijn laatste interview voor de bekendmaki­ng van de definitiev­e WK-selectie gaf, liet de bondscoach uitschijne­n dat Mike Trésor deel uitmaakte van de ruime voorselect­ie. Dat blijkt niet zo te zijn.

Mike Trésor zorgde afgelopen vrijdag al voor zijn dertiende assist van het seizoen. Een fabuleuze statistiek, die de Genkie extra hoop gaf op een ticket richting Qatar, ook al werd hij nog nooit eerder geselectee­rd voor de Belgische A-ploeg. Maar Trésor kan zijn WK-ambities meteen opbergen, Bryan Heynen is de enige Genkenaar in het lijstje met 55 namen, zo blijkt nu. Trésor zou met zijn magistrale traptechni­ek een extra wapen kunnen zijn in Qatar, maar Martinez gaf in hetzelfde interview van vorige maand al aan dat hij vooral rekent op spelers die eerder al geselectee­rd geweest zijn. Coach Wouter Vrancken kwam op de persconfer­entie daags voor het bekerduel tegen Westerlo kort terug op de niet-selectie van assistenko­ning Trésor. “De bondscoach zal zijn redenen hebben om zijn keuzes te maken. Als hij de voorkeur geeft aan spelers als

Amuzu en Duranville, dan zoekt hij misschien naar andere profielen. Maar de cijfers van Mike Trésor liegen niet. Ik kan hem alleen maar vragen om zijn focus vast te houden en met dezelfde werkethiek te blijven doen wat hij al maanden aan het doen is.”

Amuzu wel erbij

Wel erbij: Francis Amuzu. De 23jarige aanvaller van Anderlecht mag dus hopen op een WK-selectie. En dat ondanks geen enkele cap voor de A-ploeg tot op heden. Amuzu is dit seizoen niet altijd een vaste waarde bij paars-wit en zit aan drie goals en twee assists in de competitie. Een groot verschil met Trésor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium