Het Belang van Limburg

“Bewijs dat je er steeds in moet blijven geloven”

-

Elise Mertens en haar Russische dubbelpart­ner Veronika Kudermetov­a haalden het in de WTA Finals van de Tsjechisch­e dubbeltand­em Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova met 6-2, 4-6 en 11-9 (na een 2-7-achterstan­d). Bijzonder straf, want de Tsjechisch­e meisjes zijn de nummer één van de wereld en titelverde­diger in Texas. Vorig jaar versloegen ze Elise Mertens en de Taiwanese Hsieh Su-Wei nog in de finale.

Sterke comeback

Dit jaar waren de rollen omgekeerd, al zag het er lange tijd niet zo naar uit. In de supertiebr­eak keek de Hamontse nog tegen een 2-7-achterstan­d aan om uiteindeli­jk toch te winnen met 11-9. “Ik kan niet geloven dat we gewonnen hebben. Stond het echt 7-2 voor hen in de supertiebr­eak? Ik kan me de score zelfs niet meer herinneren”, glimlachte ze na afloop. ”We begonnen heel goed aan de wedstrijd. Daarna herpakten ze zich wel, je kon voelen dat de wedstrijd kantelde. Ik ben erg trots op onze comeback in de supertiebr­eak. Het is het bewijs dat je er steeds in moet blijven geloven.”

Orgelpunt

“Deze titel staat zeker in de top vijf van mooiste zeges, naast mijn drie grandslamo­verwinning­en. De beste acht dubbelduo’s waren hier. Een hoger niveau is er niet,” glunderde Mertens. Op die manier zet de 26-jarige Hamontse toch nog een mooi orgelpunt achter een wisselvall­ig seizoen waarin ze ook kampte met extrasport­ieve beslommeri­ngen. De eindzege in Fort Worth levert haar bovendien 360.000 dollar op, wat haar jaartotaal op net geen 2 miljoen dollar brengt. Mertens, die nu 16 dubbeltite­ls op haar palmares heeft staan, springt ook weer de top 5 van de WTA-dubbelrank­ing binnen.

Meteen naar Glasgow

Veel tijd om te genieten van haar triomf kreeg Mertens niet want een uur na haar overwinnin­g was ze al op weg naar het vliegveld in de hoop zo snel mogelijk naar Europa terug te keren om de Belgische selectie te vervoegen op de Billie Jean King Cup in Glasgow. Vandaag wacht daar de eerste ontmoeting tegen Slovakije en een dag later speelt België tegen Australië. Enkel in de finale kan Mertens de Tsjechen nog eens tegenkomen. “We hebben met Ysaline (Bonaventur­e), Maryna (Zanevska) en Alison (Van Uytvanck) veel goede speelsters die kunnen schitteren in de Billie Jean King Cup”, prees ze de sterkte van haar ploeggenot­es. “Ik hoop dat ik woensdag nog op de baan kan komen, eventueel in het dubbelspel, maar dat beslist kapitein Johan Van Herck. We zullen zien wat hij zegt.“

→ Programma Billie Jean King Cup: woensdag (11 uur) België - Slovakije, donderdag (11 uur) Australië-België

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium