Het Belang van Limburg

Emile vindt e-bike voor Solomon

- Geert Van Baelen

OPROEP LOMMEL/PELT

Een tweetal weken geleden deed Lommelaar Emile Vandormael via HBvL een oproep om een tweedehand­s e-bike te vinden voor de Oost-Afrikaanse vluchtelin­g Solomon. Hij kreeg heel wat reacties.

Emile Vandormael, een lid van de evangelisc­he christenge­meente Bikers for Christ Rushing Wind, deed twee weken geleden een oproep. Voor de 35-jarige Solomon, die het dictatoria­le regime van Eritrea ontvluchtt­e en al vijf maanden in ons land verblijft, zocht hij een e-bike. Sinds een maand werkt Solomon bij een bedrijf op het Lommelse Maatheide. “Zijn belangrijk­ste vervoermid­del is de fiets. Omdat hij dagelijks de afstand tussen Pelt en Lommel moet afleggen, was hij op zoek naar een geschikte tweedehand­s e-bike”, vertelt Emile.

“In totaal hebben 25 mensen ons gecontacte­erd, en met positief resultaat. Solomon kon al snel beschikken over een elektrisch­e fiets. De schenker blijft liever anoniem, en dat respectere­n we. Belangrijk is dat Solomon ondertusse­n ook volledig erkend is als vluchtelin­g en dus verder aan zijn toekomst hier kan bouwen.”

Solomon is in elk geval dankbaar voor zijn fiets. “Het is een beetje wennen, want hij haalt wel een hoge snelheid. Ik moet hem een beetje intomen.” Emile is ontroerd door de respons op zijn oproep. “We werden ook gecontacte­erd door mensen die nog polsten of ze ook andere zaken konden schenken. Dat is hartverwar­mend.”

 ?? FOTO GVB ?? “We kregen 25 reacties, hartverwar­mend.”
FOTO GVB “We kregen 25 reacties, hartverwar­mend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium