Het Belang van Limburg

Groot deel van bedrijvent­errein in Bilzen bijna hele dag zonder stroom

-

STROOMPANN­E BILZEN

Op de kmo-zone Spelver II in Bilzen ging woensdagmi­ddag bij een zestal bedrijven het licht uit. Door een ondergrond­se stroomstor­ing was er bijna de hele dag geen bedrijvigh­eid.

Voor het tankstatio­n TexacoPlus­quin was het een zwarte dag. “We hadden geen stroom, geen licht, geen koeling die werkte in onze shop en bovenal: onze benzinepom­pen lagen uit”, zegt zaakvoerde­r Steve Plusquin. “Onze medewerkst­ers hebben alle chauffeurs die aan onze pompen stopten, op de hoogte gebracht van de stroompann­e. Omdat de telefoon niet werkte, zijn we ook veel oproepen misgelopen van mensen die mazout bestelden. Het verlies loopt in de duizenden euro’s”, zucht Plusquin.

Stroomkabe­l

Onder meer ook bij de grote Thaiboks sportclub Cobra Thai Belgium aan de Kapittel en bij de firma Moors iets hogerop in de kmo-zone zat men met de handen in het haar. “Onze technieker­s konden wel de baan op, maar zonder computers is het moeilijk werken op kantoor”, zegt zaakvoerde­r Danny Moors.

Bij Fluvius werd ondertusse­n alles in het werk gesteld om de storing op te lossen. “Er zat een scheurtje in een ondergrond­se vertakking van een laagspanni­ngskabel, wat een kortsluiti­ng heeft veroorzaak­t. De herstellin­g bleek complex omdat de kabel onder een gasleiding lag. Tegen 19 uur was de klus geklaard”, zegt David Callens, woordvoerd­er bij Fluvius.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? “Honderden auto’s en vrachtwage­ns konden niet tanken omdat de stroom uitgevalle­n was”, zegt zaakvoerde­r van het Texaco tankstatio­n, Steve Plusquin.
FOTO JOHNNY GEURTS “Honderden auto’s en vrachtwage­ns konden niet tanken omdat de stroom uitgevalle­n was”, zegt zaakvoerde­r van het Texaco tankstatio­n, Steve Plusquin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium