Het Belang van Limburg

“Duidelijke penalty niet gefloten”

-

Commotie nadat Westerlo in de slotsecond­en een penalty claimde. “Een duidelijke penalty”, vond Westerlo-spits Kyan Vaesen. “Maar daar moeten we het niet op steken. We hadden het al vroeger moeten afmaken.”

Ploegmaat Nacer Chadli had dezelfde mening: “Als je tegen de beste ploeg in de competitie speelt, weet je dat je elke kans moet benutten.” Maar ook hij verwachtte een strafschop in de slotsecond­en. “Ik zat er zelf wat ver vab af, maar ik denk dat iedereen gezien heeft dat het een penalty was. Dat hoorde ik ook van de andere jongens.” Een van die jongens was ongetwijfe­ld ex-Genkie Rubin Seigers. De centrale verdediger zag het van dichtbij gebeuren en was ervan overtuigd dat de bal op de stip moest. “Volgens mij strekt Munoz uit een reflex zijn arm naar de bal. En dan raakt hij hem met de hand of de pols. Ik heb erover gesproken met de ref en volgens hem wilde Munoz de bal ontwijken. Dat vind ik een vreemde uitleg, want Munoz weet dat hij voor zijn doel staat en de bal die richting uit gaat.”

“Toch moeten we niet te veel spreken over de VAR”, besloot Westerlo-coach Jonas De Roeck. “We hebben genoeg kansen gecreëerd om te scoren. Het is enkel jammer dat we niet krijgen wat we verdienen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium