Het Belang van Limburg

Beide coaches zijn het eens: “Ambrose maakte het verschil”

-

Met een doelpunt, een assist en tal van dreigende acties nekte Oostende-invaller Thierry Ambrose een moedig THES Sport na rust. Dat was na de 1-4 alvast de conclusie van beide coaches.

“We hebben ons voor rust heel goed verweerd”, loofde thuistrain­er Patrick Witters zijn ploeg. “Natuurlijk was het niveauvers­chil groot, mijn spelers hebben hier veel opgestoken. Ze hadden nog iets te weinig rust aan de bal, maar dat had ook te maken met de pressing van de bezoekers. Alles moest iets sneller gebeuren dan we gewoon zijn.”

THES kon 55 minuten lang de nul houden. “De invalbeurt van Ambrose maakte het verschil”, aldus Witters. “De 0-1 was vermijdbaa­r, maar dat doelpunt zat er natuurlijk aan te komen. Eén keer de ban gebroken, werd het moeilijk om de boel nog langer gesloten te houden. Maar we sluiten deze knappe bekercampa­gne af met opgeheven hoofd. We hebben genoten van de sfeer en zijn blij dat er zo veel volk was. THES leeft, dat is mooi om te zien.”

Te veel handbal

“Job done”, concludeer­de KVOcoach Thalhammer. “Voor rust was het iets te veel handbal, vonden we de ruimtes niet tegen hun laag blok. Ambrose viel sterk in. Hij forceerde de eerste openingen en nadat we de score hadden geopend, ging het zoals verwacht iets makkelijke­r.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium