Het Belang van Limburg

“Positief gevoel, maar 1-4 valt me wel zwaar”

-

THES-speler Sam Vanaken blikte ondanks de 1-4 nederlaag met een positief gevoel terug op de bekermatch tegen Oostende. “Maar de 1-4 voelt wel zwaar”, aldus de Lommelaar.

“We speelden een heel sterke eerste helft”, aldus de verdediger. “We wisten dat we de bal aan hen moesten laten, maar dat is niet meer dan normaal tegen een ploeg die twee niveaus hoger speelt. Ze hebben amper iets gecreëerd tegen ons laag blok. Anderzijds konden we de bal voorin moeilijk bijhouden. En dat is zeker geen verwijt aan de aanvallers.”

Volgens Vanaken maakte vooral invaller Ambrose na de rust het verschil. “Hij was de uitblinker, de rest was ça va”, zegt de Lommelaar. “Na zijn goal kregen we het moeilijker en hun lopende mannen kwamen er steeds makkelijke­r door, waardoor ze nog enkele goede kansen kregen. Gelukkig keepte Valkenaers een sterke wedstrijd. Mijn tegengoal? Die deed wel deugd, maar niet meer dan dat. Ach, het is zeker geen schande om tegen een 1Aploeg te verliezen. Alleen voelt zo’n 1-4 wel zwaar. Het was een mooie campagne, maar nu leggen we de focus helemaal op de competitie. Daarin boekten we 20 op 24, zaterdag willen we die lijn tegen Olympic Charleroi doortrekke­n.”

 ?? FOTO BELGA ?? Sam Vanaken scoort en wordt gefelicite­erd door Marnick Vermijl.
FOTO BELGA Sam Vanaken scoort en wordt gefelicite­erd door Marnick Vermijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium