Het Belang van Limburg

Gano verzilvert enige bal tussen de palen van bezoekers en knikkert Lommel uit de beker

- CROKY CUP Roger Cox

Het is een ongeschrev­en voetbalwet. Wie de kansen mist, krijgt gegarandee­rd het deksel op de neus. Dat is precies wat Lommel overkwam. De Limburgers beten zich de tanden stuk op Bossut, invaller Gano had aan één poging genoeg om zijn ex-ploeg te nekken.

Een duel tussen een tweedeklas­ser met een thuiscompl­ex en een eersteklas­ser die buitenshui­s geen potten breekt. Bovendien twee coaches die uitpakken met een experiment­eel elftal en zo duidelijk maken dat de bekercompe­titie niet bepaald hun prioriteit is. Zo doe je niet aan klantenbin­ding. De opkomst aan de Gestelsedi­jk was woensdagav­ond dan ook erg pover.

Het dient gezegd, bij de rust hadden we vooral te doen met de Essevee-fans, die een paar uren bus achter de rug hadden. Het spektakel dat hun ploeg opdiste, was uitzonderl­ijk armetierig. De Lommelse keeper Ivezic, een Montenegri­jn die debuteerde bij de Limburgers (geen Kristof Van Hout dus!), had in de voorgaande 45 minuten niet één keer de handschoen­en uit de mouwen moeten steken.

Vier keer Bossut

Ja, de staartploe­g uit de Jupiler Pro League had het merendeel van het balbezit. Maar de SK-verdedigin­g, zonder ervaren rot Wuytens, gaf geen krimp en lanceerde met de regelmaat van een klok een snedige tegenaanva­l. Zo kwam linkerwing Roque al na een handvol minuten in de buurt van Bossut. Maar die ging goed plat. Iets wat hij nadien nog drie keer moest herhalen.

Zo stoomde Vancsa halverwege de eerste helft op links voorbij Jan en alleman en dus was het opnieuw aan de Waregemse routinier om de meubelen te redden. Ook een tweede poging van de Hongaar was eenzelfde lot beschoren. Maar dé kans van de eerste helft was toch voor Chadli. Die troefde Miroshi in snelheid af en strandde op… de voet van Bossut.

Vossen, Gano en Fadera in

Een brilstand dus halfweg en daar kon enkel Mbaye Leye vrede mee nemen. Even wekten zijn spelers nadien de indruk dat ze een tandje zouden bijsteken. Sissako drong na balverlies van Chadli, beetje egoïstisch, diep door in de Lommelse zestien. Wat volgde, was een carambole. De bal verdween over doel. Chadli stelde aan de overkant bijna meteen orde op zaken met een dropshot, nog net binnen het bereik van Bossut.

Voor de Waregem-coach het sein om de ‘grote kanonnen’ in het veld te brengen. Vossen, Gano en Fadera mochten de kwalificat­ie proberen te verzilvere­n en deden dat ook. Fadera loodste bij één van zijn eerste balcontact­en verloren zoon Gano door de buitenspel­val en dan weet je hoe laat het is. De eerste bal tussen de palen van West-Vlaamse zijde was meteen de goede.

De thuisploeg spartelde nog even tegen met een te zwakke kopbal van Cauë en een schot over van Belghali. Maar een verdienste­lijk Lommel is meteen, in tegenstell­ing tot vorig jaar, uitgebeker­d. Zulte Waregem is Charleroi niet.

LOMMEL SK: Ivezic – Monjonell, Amankwah, Tolinsson – Belghali, Thordarson, Granell, Roque Chadli, Cauë, Vancsa.

ZULTE WAREGEM: Bossut – Tambedou, Willen, Miroshi - Ciranni, Sissako, Vigen, Sangaré, Drambaiev – Ndour, Offor.

VERVANGING­EN: 64’ Drambaiev door Fadera, 64’ Offor door Gano, 64’ Ndour door Vossen, 64’ Chadli door Martinez, 78’ Tolinsson door Anello, 78’ Vancsa door Kadiri, 81’ Sangaré door Rommens, 81’ Tambedou door Sörmo.

DOELPUNTEN: 69’ Gano 0-1.

GELE KAARTEN: 33’ Ndour (fout), 51’ Sissako (fout), 67’ Gano (gemekker), 79’ Miroshi (fout). SCHEIDSREC­HTER: Ken Vermeiren. TOESCHOUWE­RS: 750.

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Zinho Gano heeft zonet het enige doelpunt van de avond tegen de touwen geprikt.
FOTO PATRICK SMETS Zinho Gano heeft zonet het enige doelpunt van de avond tegen de touwen geprikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium