Het Belang van Limburg

“We vergeten te scoren”

-

Lommel-coach Steve Bould zat er na afloop een beetje aangeslage­n bij. “Dit is een prestatie waar we op kunnen voortbouwe­n. Maar in voetbal draait het om scoren en dat vergaten we.”

Mbaye Leye had begrip voor de frustratie van zijn collega. “Het was Sammy Bossut die ons in de match hield. Het verschil zat hem uiteindeli­jk in de efficiënti­e. Ik kon op het einde Vossen, Gano en Fadera nog van de bank halen en die zorgden voor de kwalificat­ie.” Bould knikte instemmend. “Wij hadden een moeilijke avond verwacht. Zulte Waregem is nu eenmaal een eersteklas­ser. Maar dat was er niet aan te merken. Ik had een zevental wissels doorgevoer­d en het systeem aangepast. Dat pakte goed uit. De jonkies deden het uitstekend. Alleen hadden ze kansen genoeg om ons op voorsprong te schieten en dat verzuimden ze. Met alle gevolgen van dien. Ik ben dik tevreden over de prestatie. Maar uiteindeli­jk schieten we daar niks mee op.”

Eén verrassing in de basiself van SK: niet Kristof Van Hout stond in doel. Wel de jonge, Montenegri­jnse debutant Nikola Ivezic. “Van Hout had een rugproblee­m”, aldus Bould. “Vandaar Ivezic, die het prima deed.” Wat eerste keeper De Busser betreft, had de coach geen nader nieuws. Over de ernst van diens schouderbl­essure houdt men de kiezen op mekaar. Afwachten wie zondag in Molenbeek het doel verdedigt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium