Het Belang van Limburg

“Bank is dit seizoen heel belangrijk voor ons”

-

Henri Treial (30) was na twee wedstrijde­n afwezighei­d door griep weer van de partij. En de Est deed dat prima in het midden. “0-3, een perfecte start van onze Europese campagne”, glunderde hij.

“Vooral de eerste set was erg belangrijk”, blikte Treial terug. “Ze serveerden goed, maar wij hebben slim gespeeld en zijn hun zwakke punten blijven opzoeken. Dat rendeerde. Die eerste set heeft Zagreb toch een mentale tik gegeven.”

De Est miste de competitie­wedstrijd tegen Roeselare en de bekermatch tegen Aalst. “Dat was wel dik balen”, gaf ie toe. “Gelukkig voel ik me nu alweer een stuk beter. Al ben ik nog niet honderd procent in orde. Soms kom ik nog wat adem te kort. Geef me nog een dag of tien en ik zit weer op mijn normale niveau.”

Twee jaar geleden haalde Maaseik ei zo na de finale van de CEV Cup. Wat is er dit seizoen mogelijk? “Alles”, sprak Treial duidelijke taal. “Al moeten we het wel match per match blijven bekijken. Ik weet dat dit heel cliché klinkt, maar in sport is de volgende wedstrijd nu eenmaal de belangrijk­ste.”

Sterke bank

“Ik ben uiteraard erg blij met dit resultaat”, zei Maaseik-coach Bertini. Om er dan heel snel aan toe te voegen: “maar we zijn nog niet gekwalific­eerd.” De Italiaan houdt nu eenmaal niet van grootspraa­k en blijft immer en altijd op zijn hoede. Al kon hij natuurlijk niet ontkennen dat Maaseik een heel mooie stap richting achtste finales had gezet. “Ik ben vooral tevreden over de ingesteldh­eid van mijn groep. Mijn hele groep. Want de invallers zijn dit seizoen al erg belangrijk geweest voor ons. Hetman deed het goed toen Bartos even out was, Thys was de voorbije matchen heel degelijk in de plek van Treial. En vandaag mag Cox terugblikk­en op een sterke invalbeurt. Hij kwam in en stond er meteen om zijn team te helpen. Zalig voor een coach.” Reggers, tot nog toe de man in vorm bij Maaseik, moest deze keer op het einde van de eerste set naar de kant. “Ferre had zijn dagje niet, hij vond zijn ritme niet. Kan gebeuren, hé. Dan is het handig om met Cox een goed alternatie­f te hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium