Het Belang van Limburg

IJzersterk­e verdediger Joren Lamers wil ook winnen van Lions

- Ivo Kwanten

HANDBAL BENE-LEAGUE In de lijst van topschutte­rs zal Joren Lamers nooit te vinden zijn, maar de 26-jarige Bocholtena­ar verdiende wel al zijn pluimen met verdedigen. Zaterdag hoopt de speler van Sezoens Achilles Bocholt zijn sterke prestaties te bevestigen in de topper tegen Lions.

“Ieder zijn ding zeker”, steekt Lamers van wal. “Dat verdedigen is me op het lijf geschreven, lekker veel duels en bij balrecuper­atie mag ik meegaan op de tegenaanva­l. Zo pik ik af en toe toch mijn doelpuntje mee. Al blijf ik erbij dat verdedigen een collectief gebeuren is.”

Nochtans heeft de Bocholtena­ar met Tim Claessens een zware concurrent op de cirkel. “Claessens speelt zich iedere week opnieuw in de kijker. Hij weet zich perfect vrij te lopen, is heel moeilijk van de bal te zetten en scoren doet hij aan bijna honderd procent. Statistiek­en waar ik niet tegenop kan. En Claessens hoopt stiekem nog op een selectie voor de Nederlands­e nationale ploeg die in januari te zien zal zijn op het WK.”

Lastige Lions

Aan het wereldkamp­ioenschap kunnen ze bij leider Bocholt nog niet denken. Zaterdag moeten ze nog vol aan de bak tegen eerste achtervolg­er Lions. Een moeilijke opdracht, beseft hij. “Met 356 doelpunten is Lions de best scorende ploeg. Wij zetten daar 297 doelpunten tegenover. Verdedigen­d doen wij het dan weer iets beter, die kwaliteite­n moeten we zaterdag dik in de verf zetten. Maar veel tijd om ons op die topper voor te bereiden hebben we niet gehad. In het begin van de week ging alle aandacht uit naar de bekerwedst­rijd tegen Eupen. En in die partij hebben we de stijgende lijn van de voorbije weken doorgetrok­ken. Na een misschien wat aarzelende start komt de machine zo stilaan toch op toerental.”

→ Sezoens Achilles Bocholt - Lions (zaterdag

20.15 uur - Damburg)

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Joren Lamers hoopt met Bocholt de stijgende lijn van de voorbije weken verder door te trekken.
FOTO BART BORGERHOFF Joren Lamers hoopt met Bocholt de stijgende lijn van de voorbije weken verder door te trekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium