Het Belang van Limburg

Leuven-coach Pascal Gora speelt halve thuismatch in Genk

- Lars Aussems

VOLLEYBAL LIGA A DAMES Zaterdag krijgt LVL Genk in de competitie het bezoek van Haasrode-Leuven. Een Limburgs getint onderonsje, weet ook Genkenaar én VHL-coach Pascal Gora. “Voor mij is het de minst verre verplaatsi­ng van het seizoen”, lacht de ervaren coach.

Met een zege en een nederlaag was het een seizoensta­rt met wisselend succes voor LVL Genk. In de beker werd het al vroeg uitgeschak­eld door Oostende. De tegenstand­er van zaterdag, HaasrodeLe­uven, kwalificee­rde zich wel voor de halve finale. De promovendu­s uit Liga A klopte onderweg Noorderkem­pen en Roeselare. Nu wacht het grote Asterix Avo. “De beker is al een mooi verhaal”, knikt coach Pascal Gora, die toe is aan zijn vierde seizoen in Leuven. “Hun project sprak me al snel aan. De club heeft een goede jeugdwerki­ng en ik werk opnieuw samen met T2 Jurgen Holtof. Met hem heb ik een goede klik.” “Daarnaast is Leuven centraal gelegen. Dat trekt bijvoorbee­ld volleyball­ende studenten aan”, vervolgt de Genkenaar, die na periodes bij Genk, Dilsen en Amigos Zoersel tonnen ervaring heeft opgebouwd in het damesvolle­y. Onder zijn leiding wist VHL op enkele jaren te promoveren naar het hoogste niveau. “Het doel is nu om in de reeks te blijven. De komende jaren willen we een stabiele ploeg in Liga A worden.”

Underdog

In de beker was er succes, in de competitie werd er verloren van kleppers Gent en Oudegem. “Toch werden we niet weggespeel­d. We kunnen in ons debuutseiz­oen quasi iedere match als underdog aanvatten. Dat kan ook een voordeel zijn.” Leuven beschikt over een mix van jonkies en ervaren spelers. Denk maar aan Joke Hoeyberghs en Elien Mattheuwse­n (ex-As), en het duo Laura Claes-Anna Valkenborg (ex-Tongeren).

Zaterdag staat het duel tegen fusieclub LVL Genk op het programma. “Speciaal voor die meisjes, en ook wel voor mij als Limburger. LVL is beginnen bouwen met een nieuwe, jonge ploeg maar ik zie hen week na week groeien. Het hoge aantal trainingsu­ren is daar een voordeel van. Krenicka is een ervaren setter en aanvallend moeten we Meynckens in de gaten houden. Wij moeten het vooral hebben van onze werkkracht. Daarnaast is elke positie dubbel bezet. Het zal een kwestie zijn van de kansen vol te grijpen. Laat ons eerst ons eerste setje eens pakken, en dan zien we wel waar we stranden (knipoogt).”

 ?? ?? LVL Genk - Haasrode-Leuven (zaterdag 20 uur)
LVL Genk - Haasrode-Leuven (zaterdag 20 uur)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium