Het Belang van Limburg

“In echte tiramisu zit geen amaretto”

-

fantastisc­he gerechten. Dat is een beetje de rode draad door mijn boek. We kennen Italië allemaal van de pizza en pasta, maar de keuken is veel rijker. Als je van de toeristisc­he wegen gaat, dieper in de dorpjes bij de mensen, dan leer je de authentiek­e keuken kennen. Via Share your Garden ben ik bij de mensen thuis in de tuin terechtgek­omen. Zij hielpen me op weg en gaven tips.”

Culinair erfgoed

Het boek gaat over origine, over eten, maar ook over mensen. “Er zitten familiever­halen bij, anekdotes, legendes”, legt Annet uit. “Ook de recepten die ik deel, komen van de mensen zelf. Ik vertel de verhalen van mensen die zich inzetten om een stukje culinair erfgoed verder te zetten. Dat is zo mooi aan Italië: generatie op generatie worden producten en recepten doorgegeve­n. In Genk kreeg ik al een leuke reactie van een Italiaanse mevrouw: ik geef mijn recepten ook door aan mijn kinderen en kleinkinde­ren. De Italiaanse gemeenscha­p in Limburg doet dat dus ook nog altijd. Ook zij hebben die behoudsgez­indheid om dat stukje familieges­chiedenis verder te zetten, ook al wonen ze in België. Dat is wel charmant.”

Gepassione­erd

Zelf heeft Annet geen Italiaanse roots, maar haar man Gio Canini is dus wel een Italiaanse Genkenaar. “Ik ben afgestudee­rd aan de VUB in Brussel, en daar heb ik mijn man leren kennen”, vertelt ze. “Hij nam me al snel mee naar zijn mama in Genk, en vanuit Genk ook naar hun huisje in Noord-Italië. Ik was snel verkocht aan Italië, en

 ?? ??
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Annet stelde haar boek voor in The Glass House on the Lake in DilsenStok­kem.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Annet stelde haar boek voor in The Glass House on the Lake in DilsenStok­kem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium