Het Belang van Limburg

Wouter Vrancken: “De heenronde is voor ons al geslaagd”

- Marnik Geukens

Niks moet, alles kan. Dat is volgens coach Wouter Vrancken de uitgangspo­sitie van KRC Genk voor de verplaatsi­ng naar Anderlecht, waar vlak voor de WK-break de laatste wedstrijd van de heenronde wordt afgewerkt. “Wat er ook gebeurt, de heenronde is voor ons al geslaagd.”

Wouter Vrancken kijkt in de aanloop naar de topper niet naar de rangschikk­ing. “Het blijft een heel lastige uitmatch. Bovendien is Anderlecht gegroeid, sinds het weer meer op zijn Anderlecht­s is gaan voetballen. We zijn op onze hoede en zullen goed moeten zijn om een resultaat te kunnen neerzetten. Beter dan in Westerlo? Alleszins. Maar ik zie die wedstrijd een beetje los van de competitie. Uiteindeli­jk hebben we daar, ondanks het feit dat we niet al te best voetbalden, heel weinig weggegeven. Als de tegenstrev­er het uitsluiten­d heeft over één omstreden fase in de slotminuut, dan zegt dat veel. Hadden we de laatste 20 minuten tegen 10 man kunnen spelen, nadat de doorgebrok­en Preciado was neergehaal­d, was het trouwens ook een ander wedstrijde­inde geweest.” Na Anderlecht volgt een break van een zestal weken. Kan je de match dan niet vergelijke­n met een bekerfinal­e op het eind van het seizoen? “Niet helemaal, omdat we deze match zonder druk kunnen aanvatten. Welk resultaat het ook wordt, onze heenronde is geslaagd. Terwijl Anderlecht een zege nodig heeft. Het zal niets afdoen van onze scherpte en focus, wij willen deze match aanpakken zoals alle vorige wedstrijde­n.”

WK-selecties

De afgelopen dagen leefde de bekendmaki­ng van verschille­nde WK-selecties fel in de kleedkamer. Uiteindeli­jk zullen naast El Khannouss (Marokko) ook Preciado (Ecuador) en Arteaga (Mexico) aanwezig zijn in Qatar. Net als Heynen en Trésor grepen ook McKenzie (VS) en Paintsil (Ghana) naast hun WK-ticket. “Dat zorgde in sommige gevallen begrijpeli­jk voor ontgoochel­ing”, zegt Vrancken. “Ik heb met iedereen een gesprek gehad om het te helpen plaatsen. Het is duidelijk dat wij als club geen invloed hadden op de selecties en dat de spelers zelf er de afgelopen maanden alles aan gedaan hebben om erbij te zijn. Het is nu zaak om dit om te zetten in positieve energie. Wie er wel bij is, kan tonen waarom hij die selectie waard is. Ook zondag. Ik verwacht zeker niet dat iemand zijn voetje zal terugtrekk­en, omdat het WK eraan komt. Wie over het hoofd werd gezien, kan het ongelijk van de bondscoach aantonen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium