Het Belang van Limburg

“Hoop dat verlof niet de enige motivatie is om te winnen”

-

Nog één wedstrijd rest STVV voor de WK-pauze ingaat. Nog één keer knallen voor eigen volk tegen Cercle Brugge, een match die de Kanaries mits winst extra verlofdage­n kan opleveren. “Ik hoop dat dat niet hun enige motivatie is om zaterdag te winnen”, sprak Bernd Hollerbach.

Met een 6 op 6 in de competitie en tussendoor ook de bekeroverw­inning tegen Meux zitten de Kanaries duidelijk in de goede flow. Zaterdag tegen Cercle kunnen ze daar 9 op 9 van maken. “En dat zou de spelers extra verlofdage­n kunnen opleveren”, herhaalde Bernd Hollerbach.

“Al hoop ik niet dat dat hun enige motivatie is om er voor eigen publiek het beste van te maken.” Aan de vooravond van de WKbreak toonde Hollerbach zich tevreden over het seizoen van STVV tot dusver. “Vorig jaar telden we 19 punten op dit tijdstip, nu hebben we er al 23 achter onze naam en dat kunnen er zaterdag 26 worden. Dat zou fantastisc­h zijn. Daarmee zouden we een goede situatie creëren voor het restant van het seizoen. Maar de weg is nog lang en zaterdag krijgen we een stugge tegenstand­er over de vloer. We zullen de drie punten zeker niet cadeau krijgen.”

Over Cercle, dat onder de nieuwe coach Miron Muslic vijf van haar laatste wedstrijde­n won, toonde

Hollerbach zich vol lof. “Het is één van de sterkste ploegen van het moment, een ploeg die speelt aan hoge intensitei­t. Ze schuwen de duels niet en ze zijn sterk in het veroveren van de tweede bal. We weten dus waar we aan toe zijn, maar mijn jongens zijn nog hongerig. We willen met een 9 op 9 de WK-break in.”

Bekerlotin­g tegen Brugge

Nog dit: donderdaga­vond kwam Club Brugge als tegenstand­er van de Kanaries uit de trommel bij de loting voor de achtste finales van de beker van België.

“Een goede loting voor ons”, verraste Hollerbach. “Want we treffen Club meteen na de WK-break en zij hebben veel internatio­nals in hun kern rondlopen. We hebben dus een kans om door te stoten. Daar moeten we rotsvast in geloven.”

Voorzitter David Meekers beseft dat het een stevige klus wordt. “We hadden op papier de makkelijks­te tegenstand­er in onze eerste bekerronde. We krijgen nu de moeilijkst­e ploeg in de tweede ronde”, aldus voorzitter David Meekers. “We hebben nooit kunnen winnen op Club, dat thuis heel sterk is. Gelijk spelen heb ik ginds wel al een paar keer meegemaakt. Dat is misschien een optie om hen dan met penalty’s te kloppen. Ook dat is geen sinecure want Club heeft de beste doelman van de competitie. (grijnst) Na Daniel Schmidt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bernd Hollerbach.
FOTO BELGA Bernd Hollerbach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium