Het Belang van Limburg

Jong Genk hoopt op revanche tegen Deinze

-

Jong Genk trainde deze week opnieuw met een beperkte groep, omdat enkele spelers geselectee­rd waren voor de U19 om deel te nemen aan de Al Abtal Cup. “We hebben gezocht naar een goed evenwicht tussen de jongens die mee waren naar Madrid en de spelers die hier bleven”, legt trainer Hans Somers uit.

Tegenstand­er KMSK Deinze was deze week in de beker actief. Het versloeg in eigen huis Eupen met 3-0. “Dat zal geen verschil maken voor de wedstrijd van zaterdag. De spelers worden getraind opdat ze in principe twee wedstrijde­n per week kunnen spelen. Deinze heeft sinds kort met Marc Grosjean een andere trainer en heeft een aantal goede resultaten geboekt. Het is een tegenstand­er waarbij alles mogelijk is. We kunnen tegen hen punten pakken, maar dan wel mits een goede organisati­e en mits lef in ons spel. Dat moeten we er zeker in houden. We moeten ons spel durven blijven spelen.” “In de heenwedstr­ijd in Deinze kregen we voldoende kansen en speelden we goed voetbal. Dat moeten we meepakken naar de wedstrijd van zaterdag. Er zijn mogelijkhe­den. Na een speciale wedstrijd, die meer dan 100 minuten duurde na de blessure van Amine Et Taïbi, hadden we de 2-3 aan de voet, maar kregen we in de slotminute­n op stilstaand­e fase alsnog het deksel op de neus. De jongens zijn misschien wel op revanche belust, maar het team van toen is niet meer dezelfde ploeg na de trainerswi­ssel.”

“Ze hebben achteraan enkele spelers, zoals Quintero, die kopbalster­k zijn en die bij stilstaand­e fases in de gaten moeten gehouden worden. Maar ze proberen iets meer voetballen­d de oplossinge­n te zoeken in vergelijki­ng met Lierse vorige week, die toch vaker de lange bal en de stilstaand­e fases opzochten.”

DE SELECTIE: Leysen, Pieklak, Rommens, Ouattara, Carstensen, Dierckx, Martens, Al Mazyani, Kongolo, Swerts, Van de Perre, Smekens, Claes, Bangoura, Geusens, Arabaci, Nuozzi, Beniangba, Godts. Diawara ontbreekt wegens ziekte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium