Het Belang van Limburg

Dieter Kersten pakt Europees record

-

Het Runners’ Lab Athletics Team met Tongenaar Dieter Kersten heeft op en rond De Motten in Tongeren een nieuw Europees record gevestigd op de Ekidenmara­thon. De nieuwe toptijd bedraagt 2.02.37 en is een verbeterin­g met 35 seconden van het record dat sinds 1994 op naam van een Nederlands team stond.

Even ter verduideli­jking: een Ekiden-marathon is een aflossings­marathon waarbij zes verschille­nde atleten de afstand van 42,195 kilometer overbrugge­n. De eerste, derde en vijfde lopers nemen vijf kilometer voor hun rekening, de tweede en de vierde loper leggen tien kilometer af, waarna de slotloper de resterende 7,195km afmaalt.

Dieter Kersten, tevens organisato­r van het evenement, had uit zijn trainingsg­roep een kransje atleten uitgenodig­d om u tegen te zeggen. Met Isaac Kimeli, Thomas de Bock, Simon Debognies, Tim

Vandevelde en Dorian Boulvin kon het record bijna niet anders dan sneuvelen. Kersten moest zelf de kers op de taart plaatsen. “Dat was mijn grote schrik: dat ik als laatste het verschil zou moeten maken. Mijn conditie is goed, maar nog niet super. Door de organisato­rische beslommeri­ngen was de loopfocus niet altijd aanwezig deze week.” De ADD-atleet had voor zijn slotakkoor­d een bonus van meer dan één minuut en hield aan de finish 35 seconden over. “Opdracht volbracht. Ik was niet beter, maar ook niet slechter dan verwacht. Ik moet zeker mijn teamgenote­n bedanken. Zij hebben me in een zetel naar de slotafstan­d gebracht. Ik moet ook zeker mijn club ADD, de stad Tongeren en de Lions club bedanken en de 56 teams die deelnamen. Zonder hen was dit loopfeest voor het goede doel nooit geslaagd. Zowel als organisato­r als atleet ben ik supertrots. Er zijn niet veel atleten die kunnen zeggen dat ze Europees recordhoud­er zijn. Op naar de volgende editie? Absoluut. Er waren nog enkele schoonheid­sfoutjes. Zo moest Thomas de Bock uitwijken voor een auto die plots op het parcours reed en was de omloop misschien te bochtig. Maar volgend jaar staan we hier opnieuw om het kersverse record scherper te stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium