Het Belang van Limburg

Veegt Achel eindelijk de nul weg?

-

Nog geen enkel punt wisten Achel en Menen te rapen en de verliezer van de onderlinge confrontat­ie van zaterdagav­ond moet zich zorgen beginnen maken. Achel wist dit seizoen zelfs nog geen set te winnen en beseft dat het van moeten is.

Achel-voorzitter Joos Gysen en hoofdspons­or Tectum spraken op de ploegvoors­telling vorige maand luidop de ambitie uit om bij de eerste vier te eindigen. Dit ondanks het vertrek van een resem sterkhoude­rs, die vooral door jeugdige en onervaren spelers vervangen werden. Na drie relatief zware nederlagen en een vroege bekerexit lijkt die uitspraak wat overmoedig.

Kapitein Ward

Van Dyck tapt duidelijk uit een ander vaatje. “Die ambitie is in mijn ogen on- realistisc­h”, aldus de hoekaanval­ler. “Ik zet ons niet bij de beste ploegen van de reeks. Als je kijkt naar de versterkin­gen die de andere teams over de streep hebben getrokken moeten we daar nuchter in zijn. Top-zes is goed voor een plaatsje in play-off 1. Of dat haalbaar is? Misschien. Om dat te halen zullen we Waremme, Guibertin en nog een andere ploeg achter ons moeten laten. Evident zal dat niet worden, maar ik acht het wel mogelijk.”

Broodnodig­e punten

Menen maakte donderdaga­vond zijn debuut in de Champions League met een 3-0-nederlaag (25-16, 25-17, 25-12) tegen de Italiaanse topclub Trentino. Veel tijd om uit te rusten hebben de West-Vlamingen dus niet gekregen.

“Dat kan in ons voordeel spelen”, gaat Van Dyck verder. “Een zware Europese verplaatsi­ng kruipt in de benen. Ik ben wel verbaasd dat Menen in de Belgische competitie nog niets kon rapen. Vooral de nederlagen tegen Guibertin en Waremme had ik niet verwacht. Net als wij zullen zij zaterdag op broodnodig­e punten azen. Ik verwacht veel vechtvolle­ybal. Beide teams gaan hard moeten slaan om punten te maken.”

Van Dyck volgde bij Achel Tim Verschuere­n op als kapitein. De Antwerpena­ar is hét boegbeeld van de club, maar startte de afgelopen weken niet in de basis. “Ik maak me geen zorgen. Ik zoek op training naarstig naar mijn beste niveau en zie het wel in orde komen. Met ons team trouwens ook. Tegen een zeer sterk Gent verloren we vorige week met 3-0, maar in twee sets konden we zeker aanspraak maken op winst. Er zit progressie in. Net als vorig seizoen zie ik ons in de rangschikk­ing snel enkele plaatsjes winst boeken.”

Ward Van Dyck

Op zoek naar beste niveau

→ Achel-Menen: zaterdag, 20.30u

Aanvoerder Achel

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium