Het Belang van Limburg

Louis Delpire en Gaëtan Van Haesendonc­k huren samen een appartemen­tje in Pelt

-

HANDBAL BENE-LEAGUE

Louis Delpire en Gaëtan Van Haesendonc­k ruilden voor dit seizoen het shirt van Atomix voor dat van Sporting Pelt. Allebei voelen ze zich goed bij de Limburgse club.

Ze huren samen een appartemen­tje in Pelt. “De overgang naar de nieuwe club was vrij heftig”, blikt Van Haesendonc­k (24) terug op vier maanden Sporting Pelt. “Er kwam heel veel op mij af: de transfer naar een nieuwe club, het ouderlijk huis verlaten en voor het eerst aan het werk als HR-consulent.

Maar ik ben met open armen ontvangen door de club en dat ik buiten het handbal veel kan optrekken met Louis Delpire maakt veel goed.” En ook deze laatste geniet van het gezelschap. “Hij kookt goed en ik eet graag”, grapt de 23-jarige opbouwspel­er. Atomix zag in het tussenseiz­oen zeven kernspeler­s vertrekken. Leeggepluk­t door de concurrent­ie, hoorden we in de bestuurska­mer van de club. Bij Van Haesendock en Delpire doet een andere versie de ronde. “Ik wil proeven van tophandbal”, begint Van Haesendock. “Ik ben dankbaar voor het traject dat ik bij Atomix heb mogen doorlopen, maar in plaats van ieder seizoen te knokken tegen de degradatie wil ik nu de strijd aangaan voor de prijzen. En ik ben blij dat Pelt me die kans geeft.” Dezelfde geluiden bij Delpire, die bovendien geniet van de beleving bij zijn nieuwe club. “Prachtige accommodat­ie, veel publiek en een geweldige ambiance. Van zo’n derby tegen Bocholt geniet je als speler en zaterdag zal het thuis tegen Hubo Handbal niet anders zijn. Dat zijn allemaal elementen die mee een transfer bepalen.”

Delpire wel, Van Haesendock niet

De Belgische nationale ploeg neemt in januari 2023 deel aan het WK. De eerste keer dat de Red Wolves erbij zijn op een groot evenement. Louis Delpire zit in de voorselect­ie van 35 spelers van bondscoach Sylla. Van Haesendonc­k ontbreekt op het lijstje. “Ik ben niet beschikbaa­r”, aldus van Haesendonc­k. “Vrij nemen bij mijn werkgever zat er niet in. Ik heb al een paar trainingen met de nationale ploeg afgewerkt en de ambitie om ooit deel uit te maken van dit team blijft overeind.”Louis Delpire geeft ook aan dat zijn transfer naar Pelt te maken had met de nationale ploeg. “Ik heb het er met de staf van de Red Wolves inderdaad over gehad en ook daar vonden ze dat de stap naar een Belgische topclub goed was voor mijn ontwikkeli­ng als handballer.”

→ Sporting Pelt - Hubo Handbal: zaterdag

20.15u, Dommelhof

 ?? DEMEY DICK DEMEY
FOTO DICK ?? Louis Delpire (22) en Gaëtan Van Haesendonc­k (72).
DEMEY DICK DEMEY FOTO DICK Louis Delpire (22) en Gaëtan Van Haesendonc­k (72).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium