Het Belang van Limburg

Jonas Delalieux verlengt contract bij Limburg United met vijf jaar

-

Basketbalc­lub Hubo Limburg United heeft de overeenkom­st met Jonas Delalieux verlengd met maar liefst vijf seizoenen. Voor het eerst sinds het ontstaan van de jonge club wordt een contract afgesloten voor zo’n lange termijn.

De 30-jarige Limburger is momenteel één van de smaakmaker­s in de BNXT League. Met dit langdurig contract wil het team de continuïte­it naar een nog hoger niveau tillen. Volgend seizoen viert de club haar tienjarig bestaan. Delalieux zal dan zeven seizoenen deel uitgemaakt hebben van de kern en is uiteraard uiterst tevreden: “Het is een eer zo’n contract te mogen onderteken­en. Als het afloopt, zal ik meer dan tien jaar voor Limburg United gespeeld hebben. Het thuisgevoe­l dat ik bij deze club heb, is onbeschrij­flijk.”

ZAALSPORT KORT

BASKETBAL

Hasselt

- In Top Divisie 2B won met 100-73 van Ninane. *** In de Euroleague Women pakte zijn eerste zege ooit tegen Girona (7767). In de EuroCup Women verloor Namur Capitale met 65-52 van Fribourg. Castors Braine verloor van Cadi La Seu (54-63).

Kangoeroes Mechelen HANDBAL - Houthalen

Sint-Truiden

Pelt

en (mannen) en hebben zich geplaatst voor de kwartfinal­es van de beker van België. Houthalen versloeg Jemeppe (20-31). Pelt kwam met de schrik vrij tegen Atomix (30-31). Sint-Truiden bleef met 25-42 de baas over Bilzen. De kwartfinal­es (13-15 december): Houthalen-Hubo Handbal, Lokeren-Sprimont, Doornik-Bocholt en Visé-Pelt. Bij de vrouwen: Uilenspieg­el-Schoten of Hubo Handbal, Beyne-Eupen, Waasmunste­r-SintTruide­n en Visé-Sprimont.

 ?? FOTO S SM ?? Jonas Delalieux.
FOTO S SM Jonas Delalieux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium