Het Belang van Limburg

Beringen-spits Gronski is jeugdcoach bij… Termien

-

Termien-Beringen is een bijzonder duel voor Branko Gronski. De 22-jarige spits van KVK is immers jeugdcoach bij… Termien, waar hij drie keer per week aan de slag is met de U17. “Dit is een thuismatch.”

Als 22-jarige is het niet zo evident om 17-jarigen te trainen. “Inderdaad, maar het is een heel fijne groep en de jongens kijken naar mij op”, zegt Branko Gronski.

“Ik ben nu aan mijn tweede seizoen bezig. Tijdens corona had ik de tijd om een trainersop­leiding te volgen en ik ben blij dat Termien mij deze kans geeft. Ik heb er zelf nooit gespeeld. Ik heb het nu wel erg druk, in combinatie met mijn eigen trainingen in Beringen. De wedstrijde­n zijn geen probleem, aangezien ik doorgaans op zaterdagav­ond speel in Beringen en op zondag met de U17.” De temperamen­tvolle

aanvaller wil uiteraard goed presteren in zijn tweede thuishaven. “Aan motivatie zal het niet ontbreken. Vorig jaar met Diest speelde ik ook al eens tegen Termien. Een aantal spelers ken ik nog van bij Patro en Bocholt. Termien speelde vorige week gelijk tegen periodekam­pioen Wezel. Dat zegt genoeg over hun kwaliteite­n, maar een goed resultaat is mogelijk. (lachend) Hopelijk vergis ik mij straks niet van kleedkamer­deur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium