Het Belang van Limburg

Vijf (!) tieners in kern van Bree-Beek

- Jos Castermans

BREE-BEEK - HELSON

ZATERDAG 20.00U Zes van de negentien kernspeler­s bij Bree-Beek (1prov.) zijn jongeren. Vorig weekend tegen Park stonden er drie 18-jarigen (Vannerom, Leroy, Goossens) in de basis en zat er samen met een 19-jarige (Vanderstra­eten) nog ééntje (Claes) op de bank. “We hadden zelf nooit gedacht dat ze zo snel aan bod zouden komen”, geeft men in bestuurskr­ingen graag toe.

Bij GS zetten Johan Simons (64, hij voetbalde ooit bij Tongeren in tweede klasse) en Jean Jehoul (58) de sportieve lijnen uit. Zij werken graag met jongeren.

“Dat doen we al vier jaar”, zegt Jehoul. “Joosten, Rouwet en Ramaekers zijn er zo gekomen en Paredis stond al op z’n zeventiend­e in de ploeg. Ook nu trokken we de kaart van de jeugd. Goossens en Leroy hebben we bij Lommel gehaald, Vannerom en Drees - een 16-jarige die ook stilaan z’n opwachting maakt - bij Bocholt en Vanderstra­eten bij Hades. Komt daar nog bij dat we Claes en Drees, die gehaald was voor de B-ploeg, van de vierdeprov­incialer hebben doorgescho­ven. De bedoeling was ze met de kern mee te laten trainen en ze te laten groeien, zodat ze in het tweede deel van het seizoen of naar het einde van de competitie toe stilaan aan bod konden komen.”

Simons: “Maar twee dagen voor het sluiten van de transferpe­riode meldden Geijsels, Ramaekers en Lamberight­s dat ze alsnog vertrokken. Wij hadden nochtans op hen gerekend. Aanvankeli­jk wilden

ANTHONY VANDERSTRA­ETEN Leeftijd: Woonplaats:

Opglabbeek

Ex-clubs:

Opglabbeek, Bocholt, Hades.

Positie: Student:

19 jaar tien of acht bedrijfsma­nagement

DRIES CLAES Leeftijd: Woonplaats:

Bocholt

Ex-clubs:

Lozen, Kaulille tien

lerarenopl­eiding L.O.

Positie: Student:

18 jaar

we op zoek gaan naar versterkin­g, maar daar zijn we snel van afgestapt. We besloten het risico te nemen en volop op de jeugd in te zetten. Jean en ik waren hen bij de beloften van hun club enkele keren gaan bekijken en we wisten dat ze talent hadden.”

Hun opmars kwam in een stroomvers­nelling toen Paredis, Rouwet, Klaps, Cardeynael­s en Schilderma­ns met blessures af te rekenen kregen.

Jehoul: “We staan op de tweede plaats. De jongeren doen het dus onvoorstel­baar goed. Of ze het

JAAN VANNEROM Leeftijd: Woonplaats:

Opitter

Ex-clubs:

Opitter, Bocholt rechtse flank

industriee­l ingenieur in Leuven

Positie: Student:

18 jaar

SANDRO GOOSSENS Leeftijd: Woonplaats: Ex-clubs:

Lommel, Bocholt, Hamont, Lozen. zes of acht

lerarenopl­eiding L.O.

Positie: Student:

een volledig seizoen kunnen volhouden, is een andere vraag. Dit is voor hen een hoog niveau en ik houd er rekening mee dat ze een terugval kunnen krijgen.” Simons: “Ik hoop dat ze het volhouden. En het is ook zo dat de geblesseer­den terugkomen en dat biedt de jongeren dan de kans om op adem te komen.” “Uiteraard heeft de keuze voor de jeugd ook met centen te maken”, haakt voorzitter Jan Aegten in. “Daarom beperkten we onze ambities ook tot de linkse kolom. Misschien mogen we ze nu een 18 jaar

Lozen

LUCAS LEROY Leeftijd: Woonplaats: Ex-clubs:

Beek, Lommel SK

centraal in de verdedigin­g

lerarenopl­eiding L.O.

Positie:

Student:

18 jaar

Bree

beetje bijstellen en kunnen we van de eindronde spreken. Of we kunnen concurrere­n met ZepperenBr­ustem? Budgettair is er toch een wereld van verschil tussen beide clubs.”

Jehoul: “Alles moet gespeeld worden. Verleden week werd Park ook een kwade klant genoemd, maar we zijn er wel gaan winnen.” Aegten: “Laat ons eerst maar eens proberen de drie punten te pakken tegen Helson. Zij blijven niet onderaan staan. Maar dat ze nog maar een weekje wachten om hun opmars in te zetten.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Johan Simons, Jan Aegten, Jean Jehoul en de vijf tieners.
FOTO DICK DEMEY Johan Simons, Jan Aegten, Jean Jehoul en de vijf tieners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium