Het Belang van Limburg

Krijgt Elen-spits Schoonbroo­dt doelpunten­machine weer op toeren?

-

Kan Elen A (2B) na de jongste één op vijftien weer uitpakken met een zege in de Maaslandse derby tegen Boorsem A? Standard kan daarvoor alvast opnieuw rekenen op Thibaut Schoonbroo­dt, die hersteld is van een spierbless­ure. “Ik miste dit seizoen al meer kansen dan men van mij mag verwachten.”

Laten we starten met een quizvraagj­e. Wat benijden een resem promotieka­ndidaten Standard Elen? Je hoeft niet De Slimste Mens ter Wereld te zijn om daarop Thibaut Schoonbroo­dt te antwoorden.

“Op een maand van mijn 33ste verjaardag heb ik met mijn strijdersm­entaliteit nog zeker een meerwaarde, maar ik geef toe dat ik weer dringend moet scoren”, zo verkoopt de salesmanag­er bij Greenyard zich als voetballer. Schoonbroo­dt was vorig seizoen met 21 treffers de Elense topschutte­r, maar potte ondanks een trefzekere voorbereid­ing voorlopig slechts twee veldgoals en twee strafschop­pen in tien matchen. “De ploeg haalde met de uitstekend­e Lamberigts en Avci ervaren spelers binnen, die voor aanvallend­e impulsen zorgen. Zo zijn er nu meerdere aanspeelop­ties, waardoor ik niet langer alle ballen in de zestien krijg. Anderzijds miste ik dit seizoen al meer kansen, waaronder een penalty, dan je mag verwachten van mij. Ik zit al lang genoeg in het voetbal om te beseffen dat geluk zo kan keren.” De centrumspi­ts was zelf twee weken op de sukkel met spierprobl­emen.

“Met de ploeg pakten we - na een dertien op vijftien met dezelfde basisopste­lling - slechts één punt uit de jongste vijf matchen. Misschien kwamen we minder verrassend uit de hoek. We hebben er al uitgebreid over gepraat in de spelersgro­ep en ik zie het snel goedkomen. Waarom niet tegen Boorsem? De trainers en spelers kennen elkaar door en door, waardoor we zonder geheimen en met open vizier de strijd aangaan.”

Kiné en osteopaat

Boorsem lijkt ook de ideale ploeg voor Schoonbroo­dt om tegen te scoren, want het behaalde slechts één van de zestien punten niet op het eigen kunstgras en incasseerd­e buitenshui­s gemiddeld vier goals.

“Van onderschat­ting is nochtans geen sprake. Uiteindeli­jk heeft Boorsem onder meer Palaia in de rangen. We speelden samen bij Termien, waar ik sportief mijn beste jaren beleefde. Na die korte blessure heb ik vooral veel goesting om voluit te gaan. Voor mijn fysieke paraatheid ga ik wekelijks naar clubkiné Stinkens en naar osteopaat Schrooten. Ik moet er dus veel voor doen. Toch wil ik tot mijn 37ste doorgaan, want dat is twintig jaar na mijn debuut bij Neeroetere­n. Om dan ergens in te stappen als T2. Enkele ex-ploegmaats boden me die functie al aan”, klinkt het mysterieus.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Thibaut Schoonbroo­dt. “Ik moet dringend weer scoren.”
FOTO DICK DEMEY Thibaut Schoonbroo­dt. “Ik moet dringend weer scoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium