Het Belang van Limburg

Massa volk neemt afscheid van chiroleide­r Bram

- Zahra Boufker

DODELIJK ONGEVAL HAM In de Onze-Lieve-Vrouw-Geboorteke­rk in Oostham nam een massa volk zaterdag emotioneel afscheid van de 21-jarige Bram Houtmeyers, de chiroleide­r die vorige week zondag stierf na een tragisch ongeval. Het afscheid was te volgen op een groot scherm aan de kerk.

“Je was overal graag. Zo kon je genieten van de familiefee­sten, maar ook van je vrienden. Lekker eten, een pintje drinken, gewoon plezier maken. Meer had je niet nodig”, las Els van Doren, lid van Chiro Vlaanderen voor. “We kunnen en willen niet geloven dat we nooit meer samen je verjaardag gaan vieren. Bram, bedankt voor alle mooie jaren. We zullen je nooit vergeten.”

Bram Houtmeyers kwam om het leven bij een tragisch verkeerson­geval. Bram was leider bij Chiro Tijl & Nele Oostham. Die ochtend was hij samen met vrienden het materiaal van de Strusselfu­if naar de chirolokal­en in de Bremstraat gaan brengen. Op de terugweg richting fuiflocati­e liep het fout, de bestelwage­n botste achterop een geparkeerd­e vrachtwage­n.

Er was ontzettend veel volk aanwezig, vooral veel leden van de Chiro. “Een kaarsje: Een lichtje als teken van hoop. We zijn vol verdriet. Een lichtje als teken van engagement. Zijn inzet bij de Chiro was grenzeloos…”

 ?? FOTO ZB ?? Buiten kon de plechtighe­id gevolgd worden op een groot scherm.
FOTO ZB Buiten kon de plechtighe­id gevolgd worden op een groot scherm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium