Het Belang van Limburg

ANDERLECHT - KRC GENK 0-2 “Kunnen alleen van

- Gunter Schoofs

26 Vandevoord­t

46 Cuesta

2 McKenzie

5 Arteaga

ANDERLECHT: Van

Crombrugge - Sadiki,

Debast, Delcroix, N’Diaye Arnstad, Trebel Verschaere­n, Refaelov,

Amuzu - Fabio Silva

NIET INGEVALLEN, KRC

GENK: Leysen, Didden,

Castro. 19de man:

Carstensen.

VERVANGING­EN: 35’

N’Diaye door Murillo, 65’

Trebel en Refaelov door

Ashimeru en Stroeykens,

73’ Amuzu en Sadiki door Raman en Lissens, El Khannouss door Galarza, 79’ Trésor door Preciado, 89’ Paintsil en Onuachu door Samatta en Nemeth.

DOELPUNTEN: 19’ Onuachu 0-1, 53’ Arteaga 0-2.

GELE KAARTEN: 15’ Hrosovsky (vermeende fout), 25’ N’Diaye (trekfout), 28’ Cuesta (tackle op kuit), 45+2’ Trebel (late tackle).

RODE KAARTEN: 75’ Arteaga (afstoppen doorgebrok­en Silva).

TOESCHOUWE­RS: 21.000. SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche.

DE DOELPUNTEN 19’

El Khannouss geeft magistraal mee in de loop van Munoz, die strak voor doel past, Onuachu is bij de pinken: 0-1; El Khannouss geeft perfect diep voor Paintsil, aan de tweede bal duwt Arteaga onorthodox binnen: 0-2.

53’ DE TRAINER

7 Wouter Vrancken

- zag zijn ploeg niet in de problemen komen, ook niet met een man minder. Wilde bij momenten nog meer daadkracht in de laatste dertig meter.

SLEUTELFIG­UUR

8 Bilal El Khannouss

- had voet in beide goals. Etaleerde eerst zijn vista met een sublieme pre-assist. Zocht en vond altijd de oplossing vooruit. Ook bij de tweede goal schitteren­d balletje voor Paintsil.

DE SPELERS

7 Maarten Vandevoord­t

- moest voor rust alleen attent zijn voor de vuurpijlen in zijn rug. Goede parade na kampwissel toen hij oog in oog kwam met Verschaere­n en een knal van Silva pareerde in de korte hoek.

- werd man van de assist bij de eerste goal. Perfecte actie op de rechterfla­nk. Heerlijke wisselwerk­ing met Paintsil.

- werd nauwelijks bedreigd door Verschaere­n en Silva, die ver uit de buurt van Vandevoord­t werden gehouden.

- toonde zich messcherp in de duels. Haalde angel uit de paars-witte prik.

7

6

7

Daniël Munoz

Carlos Cuesta

Mark McKenzie

28 Paintsil

8 Heynen

6

- was goed gevolgd om de 0-2 te maken. Verdedigen­d in een zetel, tot hij Silva tackelde en rood kreeg.

- zette Trésor met een verrassend­e baltoets op weg naar doel. Hield samen met Hrosovsky makkelijk het overwicht rond de middencirk­el.

- kreeg vroeg geel. Een overdreven straf. Werd af en toe eens op de hielen gezeten door Arnstad, maar was al bij al meester tegen een statisch Brussels middenveld.

- dolde met de arme N’Diaye, die sterretjes zag en snel vervangen werd. Mits betere laatste baltoets had de score nog kunnen oplopen.

- werd in de beginfase twee keer gelanceerd, nadien zocht KRC de aanvallend­e prikken via rechts. Zocht penalty, maar kreeg die niet.

- was met zijn zevenmijls­laarzen steeds op de afspraak wanneer de bal in de zestien gebracht werd.

7

7

7

6

7

17 Hrosovsky

34 El Khannouss

18 Onuachu

Gerardo Arteaga

Bryan Heynen

Patrik Hrosovsky

Joseph Paintsil

Mike Trésor

Paul Onuachu

11 Trésor

Geen beoordelin­g Matias Galarza, Angelo Preciado, Ally Samatta en Andras Nemeth. SCHEIDSREC­HTER

6 Bram Van Driessche

- trok snel geel voor Hrosovsky waarmee hij de puntjes op de i zette. Hield touwtjes stevig in handen. Oordeelde dat Arteaga laatste man was en trok daarom rood voor fout op Silva.

Het duurde tot minuut negentien vooraleer Paul Onuachu zijn dertiende van het seizoen tegen de netten punterde. Na een magistrale aanval via El Khannouss en Munoz. Maar eerlijk? We zagen de bui al hangen na tien minuten. Anderlecht kreeg geen vat op het frivole spel van de Limburgers, met steeds Bilal El Khannous aan de basis. Als Kevin De Bruyne zulke gespleten passes in de rug van de verdedigin­g legt, staan alle tabloids vol. Maatwerk dat ook de 18-jarige El Khannouss in de voeten heeft. Bij momenten fenomenaal, magistraal, superlatie­ven à volonté.

“Ik weet gewoon dat de ballen daar moeten komen voor Mike en Joske, verwees de jonge Marokkaans­e internatio­nal naar de snelheid van Trésor en Paintsil. Er lag veel ruimte in de rug van de flankverde­digers van Anderlecht. De coach had daarop gewezen. Dan is het gewoon een kwestie van goed te timen. Eigenlijk had het aan de rust al 0-3 moeten staan.” Voor El Khannouss gaat het allemaal heel snel. Dat hij ex-Anderlecht is, moet bij het bestuur van de Brusselse club alweer pijn gedaan hebben zondagavon­d. “Ik heb hier gespeeld tot de U15. Toen besliste ik om voor Genk te kiezen. Eerlijk gezegd heb ik daar nog geen moment spijt van. Of ik het ook niet jammer vind dat ik voor Marokko gekozen heb? Bijlange niet. Roberto Martinez heeft de voorbije periode genoeg geprobeerd om me te overhalen, maar mijn keuze voor Marokko was nu eenmaal gemaakt. Het is nu niet dat ik specifiek naar Qatar reis om de Belgen te kloppen. Ik ben in België geboren, maar elke match ginds is even belangrijk. Ik vind het wel ontzettend jammer voor Bryan Heynen en Mike Trésor dat zij er niet bij zijn bij de Duivels. Met hun statistiek­en hoorden zij ook thuis op dat toernooi. Maandag reis ik af. Ik blijf het zelf ongeloofli­jk vinden dat ik er op

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium