Het Belang van Limburg

Charleroi-baas Bayat furieus na gestaakte

- Bram Van Vaerenberg­h

CHARLEROI - KV MECHELEN GESTAAKT

1A De fans - nu ja - van Charleroi hebben zich van hun minst fraaie kant laten zien. Twintig minuten voor tijd gooiden ze voor de derde keer vuurpijlen op het veld, waardoor de wedstrijd zaterdagav­ond tegen KV Mechelen ondanks een 1-0-voorsprong! gestaakt werd. Eerder op de dag hadden de Zebra’s nog Felice Mazzu voorgestel­d als nieuwe coach.

De ultra’s van Charleroi hadden aangekondi­gd dat ze acties tegen het bestuur gingen ondernemen. Iedereen was op de hoogte: bestuur, staf én spelers. En toch slaagden de supporters erin om weer een massa vuurpijlen en een honderdtal tennisball­en in het stadion te smokkelen. “Wij zijn aan onze handen gebonden: onze stewards mogen enkel oppervlakk­ig fouilleren en we kunnen geen identiteit­scontrole doen”, aldus een furieuze algemeen directeur Mehdi Bayat achteraf.

Al na amper anderhalve minuut vlogen de tennisball­en en vuurpijlen KV Mechelen-doelman Gaetan Coucke om de oren. Een kwartier later was het opnieuw van dat, en toen er voorbij het uur wéér een vuurpijl op de grasmat belandde, vond scheidsrec­hter Jan Boterberg het genoeg: ondanks de 1-0-voorsprong floot hij de wedstrijd af. Het lijdt geen twijfel dat Malinwa de match met 0-5 zal winnen voor de groene tafel.

Gezonde club

Mehdi Bayat reageerde na de wedstrijd erg emotioneel. De sterke man van de Carolo’s wordt al een heel seizoen op de korrel genomen door de fans. Ze verwijten hem dat hij geen geld investeert in de ploeg en enkel spelers verkoopt. “Waar is ons geld naartoe?” zongen de fans. “Wel, dat ze de jaarrekeni­ng bekijken, daar staat alles in”, fulmineerd­e Bayat. “Ik sprak nog met het bestuur van KV Mechelen, zij zijn jaloers op onze financiele situatie.” Charleroi is inderdaad een van de weinige clubs in het Belgische profvoetba­l die financieel gezond zijn. Zelfs tijdens volle coronaperi­ode liet het geen negatieve cijfers optekenen. “Wat hier vandaag gebeurde, is schandalig. Een minderheid van de fans gijzelt de rest en kost ons drie belangrijk­e punten”, vervolgde Bayat zijn monoloog. “Ze verwijten me dat ik geld boven de club kies, maar vandaag zijn zij het die op de club pissen. (sic)”

Mazzu

Eerder op de dag had Charleroi nog de terugkeer van succescoac­h Felice Mazzu aangekondi­gd. Het was een doorzichti­ge poging om de gemoederen te bedaren, tevergeefs. “We hadden Felice een mooie start kunnen gunnen, maar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium