Het Belang van Limburg

Perfecte match voor Club, op drie minuten na

- Yanko Beeckman

ANTWERP - CLUB 2-2 1A Twee punten weggegeven in evenveel minuten. Club Brugge speelde zondagmidd­ag gelijk tegen Antwerp, maar bleef achter met de smaak van een nederlaag. “Het is belangrijk dat de spelers nu even niet aan voetbal denken”, aldus Carl Hoefkens.

75 minuten lang leek Club Brugge de perfecte zondagmidd­ag te gaan beleven. Een comfortabe­le zege tegen de grote rivaal, een clean sheet voor Simon Mignolet en twee spelers die niet geselectee­rd werden voor het WK die de teleurstel­ling van zich af voetbalden met een goal. “Voor mij was het de match die we wilden spelen”, aldus Hoefkens na de wedstrijd. “We wilden een nieuw elan vinden na een paar moeizame weken. Ik zag een ploeg die zich wilde tonen. Dat is zeker de eerste helft goed gelukt. We zetten bij momenten echt goed druk en creëerden een paar goeie kansen. Helaas misten we soms wat efficiënti­e.” Mechele bracht Club op voorsprong met een rake kopbal, maar Vanaken en Jutgla lieten eerder in de eerste helft een paar goeie mogelijkhe­den liggen om met een ruimere marge de kleedkamer in te trekken.

Jutgla maakte zijn gemiste kansen na rust wel goed door iets voorbij het uur de voorsprong van blauwzwart te verdubbele­n. “Eigenlijk zitten we op dat moment op rozen”, besefte ook Hoefkens. “Daarna gaan zij alles of niks spelen. Op zich hadden we daar volgens mij weinig problemen mee. Maar uiteindeli­jk valt er toch nog een goal na een omschakeli­ngsmoment. Dat kan gebeuren. Al moest toen het moment van de ref nog komen. Die wilde zich graag profileren vandaag.”

Twee minuten na de aansluitin­gstreffer van de ingevallen Michael Frey ging invaller Christophe­r Scott naar de grond in de zestien van Club na contact met Brandon Mechele. Strafschop volgens Jonathan Lardot, niet volgens Hoefkens en Mechele. “Er is contact, maar dat gebeurt zo vaak in de zestien”, aldus Mechele. “Zo hadden we ook een paar strafschop­pen moeten krijgen.” Hij werd bijgestaan door doelman Mignolet, die absoluut geen begrip toonde voor het feit dat de VAR niet tussenkwam. “De videoref mocht blijkbaar niet ingrijpen volgens Lardot omdat er contact was. Maar waar zijn we dan nog mee bezig? Als je zo’n wedstrijd een beetje aanvoelt - met veel contact en blocks - dan ga je toch gewoon even naar het scherm kijken.”

Fris kopje

Club Brugge trekt zo de WKbreak in met een tegenvalle­nde vijf op twaalf en vermijdbaa­r puntenverl­ies in een topper. “Het resultaat is vandaag niet wat we wilden, maar het gevoel is niet zo negatief”, aldus Hoefkens. “We hebben ons spel gespeeld en ik vond ons bij momenten heel oké voetballen. Het is een ontzettend zwaar halfjaar geweest, met heel veel wedstrijde­n. Daarom is het belangrijk om nu tijdens de WKbreak niet te veel aan voetbal te denken en straks met een fris kopje terug te keren.”

CLUB BRUGGE: Mignolet (6), Odoi (6), Mechele (6), Sylla (8), Meijer (7), Onyedika (7), Nielsen (6), Vanaken (6), Skov Ollsen (6), Lang (6), Jutgla (5) ANTWERP: Butez (6), De Laet (5), Alderweire­ld (6), Pacho (6), Bataille (5), Yusuf (5), Vermeeren (7), Gerkens (4), Stengs (6), Balikwisha (6), Janssen (7) VERVANGING­EN: 57’ Gerkens door Ekkelenkam­p (6), 72’ De Laet door Frey(7), 73’ Stengs door Scott (7-), 82’ Skov Olsen door Buchanan (-), 90’ Nielsen door Nusa (-), 90’ Lang door Sowah (-), 90’ Vermeeren door Almeida (-)

DOELPUNTEN: 34’ Mechele 1-0, 62’ Jutgla 2-0, 75’ Frey 2-1, 78’ Janssen (strafschop) 2-2

GELE KAARTEN: 6’ De Laet, 76’ Mechele, 85’ Lang, 87’ Sylla, 90’ Onyedika

TOESCHOUWE­RS: 25.351

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot (4)

 ?? ??
 ?? FOTO ISOSPORT ?? Simon Mignolet begrijpt niet waarom de ref niet naar het scherm van de VAR ging kijken.
FOTO ISOSPORT Simon Mignolet begrijpt niet waarom de ref niet naar het scherm van de VAR ging kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium