Het Belang van Limburg

Kansloos Lommel SK verliest bij sterk RWDM

- Jimmy De Schrijver

RWDM - LOMMEL SK 5-0 1B

Een sterk RWDM gaf Lommel SK geen schijn van kans, of toch even. Bij een 2-0 had Kadiri de aansluitin­gstreffer aan de voet, maar de thuisploeg drukte de hoop de kop in en eindigde op 5-0.

Door de blessures van Jari De Busser (schouder) en Kristof Van Hout (rug) mocht de 19-jarige Nikola Ivezic zijn debuut maken in de competitie. RWDM-trainer Vincent Euvrard bracht met Biron, Heris, Oyama en El Ouahdi vier nieuwe spelers in vergelijki­ng met de 1-3-nederlaag in de beker tegen KV Kortrijk. De Brusselaar­s gingen op zoek naar een 18 op 18 en startten gretig. Dat leidde na acht minuten al tot de 1-0 na een mooie actie tussen Smeets, Challouk en Biron, die het leer voorbij doelman Ivezic in doel plaatste.

RWDM wilde meer en ex-Lomploeg, melaar Bryan Smeets zette Biron alleen voor doelman Ivezic, maar de 19-jarige Montenegri­jn had een puike redding in huis. Uitstel was geen afstel voor de thuiswant even over het halfuur profiteerd­e Oyama van gestuntel van Belghali en Wuytens om de score te verdubbele­n. Lommel liet geen enkel schot binnen het kader optekenen. Een schot voorlangs van Monjonell was het enige wapenfeit. Ruststand: 2-0.

Bij de start van de tweede helft bracht coach Steve Bould met Jordan Kadiri een extra spits ten koste van Roque. Lommel SK ging op zoek naar een doelpunt. Een kwartier voor tijd trapte Kadiri een voorzet van Granell van dichtbij op doelman Defourny. Het doelpunt viel aan de overkant. Challouk trapte de 3-0 tussen de benen van Monjonell op het bord. Drie minuten later kopte El Ouahdi de 4-0 via de paal binnen. Over en out voor de NoordLimbu­rgers. In de slotfase profiteerd­e Oyama van een botsing tussen Metinho en doelman Ivezic om de 5-0-eindstand vast te leggen.

RWDM komt samen met SK Beveren aan de leiding van de Challenger Pro League. Lommel SK blijft zevende en ontvangt volgende week Jong Genk voor de Limburgse derby.

RWDM: Defourny - Vorogovski­y, Le Joncour, O’Brien, Heris (84‘ Ruyssen) - Smeets (72’ Botella), Oyama, De Sart, El Ouahdi - Biron (78‘ Barreto), Challouk (78’ Plange).

LOMMEL SK: Ivezic - Roque (46‘ Kadiri), Wuytens, Amankwah, Monjonell- Granell, Pierrot, Belghali – Anello, Caue, Silu.

DOELPUNTEN: 8‘ Biron 1-0, 36’ Oyama 2-0, 74‘ Challouk 3-0, 77’ El Ouahdi 4-0, 89‘ Oyama 5-0. GELE KAARTEN: 37‘ Granell (fout), 52’ Heris (fout), 79‘ Metinho (trap).

SCHEIDSREC­HTER: Laurent Willems.

?? ??
 ?? FOTO BELGA ?? Eric Monjonell zit met de handen in het haar na de 5-0-nederlaag van Lommel.
FOTO BELGA Eric Monjonell zit met de handen in het haar na de 5-0-nederlaag van Lommel.