Het Belang van Limburg

VOLLEYBAL Menen speelt gehavend Achel helemaal zoek

- Rob Kwanten

ACHEL MENEN

LOTTO VOLLEY LEAGUE Achel blijft in de hoek waar de klappen vallen. Ook in de zespuntenm­atch tegen Menen raapte het niets. Tectum werd op alle fronten overklast. De vierde, opeenvolge­nde competitie­nederlaag voor de Noord-Limburgers, die nu solo de rode lantaarn dragen.

V0 3

echtvolley­bal. Dat is wat Achel-kapitein Ward Van Dyck zaterdag in onze krant aankondigd­e voor de confrontat­ie met regerend vicekampio­en Menen. Dat is ook wat je zou verwachten van twee ploegen die na drie speeldagen nog geen enkel punt verzamelde­n. Maar het klassenver­schil was zo groot dat vechtlust weinig aarde aan de dijk bracht. Op de koop toe ontbraken bij Achel Staples, Verweij en libero Claes (allen geblesseer­d) op het wedstrijdb­lad. Een forse tegenslag voor coach Vanvencken­ray en de zijnen. Van spanning was er nooit sprake. De bezoekers snoerden de trouwe thuisaanha­ng de mond met twee aalvlugge sets: 16-25 en 14-25. Tot grote vreugde van een twintigtal meegereisd­e West-Vlamingen, die de sfeer er goed inhielden. Opposite en star of the game Lou Kindt (18 punten, 71 %) toonde waarom hij al de kleuren van Roeselare en Maaseik mocht verdedigen. Blokkerend was de kloof tussen beide teams het grootst. Menen, met Arno Van de Velde in een glansrol, verzamelde liefst dertien killblocks. Achel zette er daar eentje tegenover. Receptione­el kwam de thuisploeg met propere cijfers op de proppen: 62 %, tegenover 47 % voor Menen. Maar aan de pas en in aanval liep het bij Achel te vaak mis.

In de derde beurt gingen Hänninen en co rustig op hun elan verder. Bij 12-18 leek de wedstrijd gespeeld, maar de thuisploeg perste er toch nog een remonte uit. Kindt plezierde coach Depestele door vervolgens autoritair de 0-3 aan boord te trekken. Achel-voorzitter Joos Gysen was na afloop niet bepaald tevreden:

“Ik zag een absolute non-match van onze jongens. Helaas is dit een onderdeel van het parcours dat wij dit seizoen moeten afleggen. Resultaten zijn dit seizoen van ondergesch­ikt belang, volgend seizoen mikken we opnieuw hoger. De ondergrens optrekken wordt de komende weken de opdracht van trainer en spelers. We worden natuurlijk wel geteisterd door enkele blessures. Eerder lagen Dahl, Smit en Van den Borden al eens in de lappenmand. Nu zijn Staples, Verweij en Claes aan de beurt. Hopelijk

krijgen we onze kern snel weer fit.”

Tegen Lindemans Aalst, dat zijn laatste drie wedstrijde­n verloor en weggezakt is naar de zevende stek, krijgt Achel komende zaterdag een nieuwe kans om die vervelende nul van de tabellen te vegen.

SETS: 16-25, 14-25, 22-25.

ACHEL: Van Dyck 4, Medenis 3, Smit 4, Gortzak, Dahl 18, Dalli Cardillo 6. Libero: Duwaerts. Kwamen in: Van Leemputten, Fransen 2. MENEN: Kindt 18, Hänninen 11, Sinnesael 7, Vanneste 10, Van Hoyweghen 3, Van De Velde 9. Libero: Stuer. Kwam in: Capet.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Medenis probeert de moed niet helemaal te laten zakken bij zijn Achel-ploegmaats.
FOTO DICK DEMEY Medenis probeert de moed niet helemaal te laten zakken bij zijn Achel-ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium