Het Belang van Limburg

Maaseik verspilt onnodig energie

-

Tussenin de CEV-wedstrijde­n tegen Zagreb bleek Waremme zaterdag geen hapklare brok voor Maaseik. Greenyard moest zelfs een punt afgeven, maar trok in de tiebreak wel een nieuwe overwinnin­g aan boord: 3-2.

Tegen Waremme speelden de Maaslander­s hun zesde wedstrijd in achttien dagen. De CEV-trip naar Zagreb zat duidelijk nog in de benen. Greenyard, waar coach Bertini voor dezelfde opstelling koos als in Kroatië, stapelde al snel de opslagmiss­ers op. Maaseik zou de match eindigen met 19 errors vanop de servicelij­n. Onder leiding van een goede Abinet profiteerd­e Waremme optimaal: 23-25. Een koude douche voor Maaseik, dat in de volgende twee sets wel orde op zaken stelde en bij Waremme liep het compleet vierkant. Gevolg: tweemaal een afstraffin­g van jewelste.

Gelukkig voor de spankracht werd het niveau nadien toch weer wat opgekrikt. De individuel­e kwaliteit van Fornés, Reggers en Bartos kwam geregeld bovendrijv­en. Maaseik leek bij 20-16 dan ook op weg naar een al bij al simpele 3-1zege. Maar plots werd het weer trekken en sleuren. Waremme ging er in één ruk op en over: 2-2. Het bleef bij een onverhoopt puntje voor de Luikenaars, die na drie missers met 4-1 in het krijt stonden in de tiebreak. Deze keer gaf Maaseik de voorsprong niet meer uit handen. Greenyard staat derde in de stand en speelt woensdag voor eigen volk tegen Zagreb. SETS: 23-25, 25-13, 25-16, 23-25, 15-9. MAASEIK: Treial (5), Reggers (16), Bartos (18), Vanker (5), Fornés (14), Protopsalt­is (25), libero: Ottevanger. Vielen in: Hetman, Aloisi.

WAREMME: Lallemand (2), Abinet (17), Fafchamps (8), Cosemans (5), Vandooren (8), Schroeven (7), libero: Verstraete­n. Vielen in: Perin (9), Cocchini, Van Looveren, Van Loon, Madsen (5).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium