Het Belang van Limburg

BASKETBAL STBB blijft thuis ongeslagen

- Guy Volders

SINT-TRUIDEN MINERS BERINGEN 1STE LANDELIJKE Sint-Truiden toonde zich in elk quarter de betere van een gehavend Miners Beringen, dat geen beroep kon doen op kernspeler­s Reynders (werd zaterdagna­cht vader van een zoontje Tuur), Dierckx (enkel) en D’haluin (knie). Bij STBB ontbrak Krammerhof­fer (lies).

N76 54

a een aarzelende start (8-9 na 5’) nam SintTruide­n afstand van de Miners via een goed ingevallen Mousseau en Swillen: 18-12. De bezoekers spartelden tegen via Miltenburg en Horions waardoor de bordjes weer gelijk kwamen te hangen: 20-20 (13’). Via een 16-5-tussenspur­t nam de thuisploeg voor rust echter opnieuw afstand onder impuls van een moeilijk af te stoppen Lambrechts. “Defensief speelden we vandaag een goede wedstrijd”, vond Gijs Lambrechts. “Offensief liep het een stuk minder vlot. Derby’s zijn niet de gemakkelij­kste wedstrijde­n. Sean Mousseau hielp ons met een heel goede invalbeurt door enkele moeilijke momenten. Door deze derbyzege blijven we thuis ongeslagen. We moeten gewoon op de ingeslagen weg blijven doorgaan, want door deze zege blijven we bovenaan meedraaien.”

Horions en Van Heukelom zorgden na de rust nog even voor tegengas: 43-33 (23’) en 60-49 (32’). Toch moesten de bezoekers langzaam maar zeker de rol lossen. “Door het ontbreken van Michiel Reynders en Misha Dierckx wisten we vooraf al dat we voor een moeilijke opdracht stonden”, zei Robin van Heukelom. “Onze start was best oké. In het tweede kwart klommen we nog even op gelijke hoogte. Het was vooral op fysiek vlak een zware wedstrijd. Dat is natuurlijk niet abnormaal bij een derby. We boden lange tijd weerwerk. In de slotfase kregen we het echter niet meer belopen, omdat we te krap zaten betreffend­e de rotatie.” STBB-coach Bormans vond dat vooral Gijs Lambrechts een sleutelrol speelde in de derbyzege. “Beringen slaagde er aanvankeli­jk goed in om Bormans en Haling het scoren te beletten. Lambrechts was daarentege­n maar moeilijk af te stoppen. In het begin van de wedstrijd maakten we heel wat persoonlij­ke fouten. Dat had in de slotfase in ons nadeel kunnen spelen. Gelukkig was dat niet het geval en hielden we ons kopje erbij.”

QUARTERS: 18-12, 18-13 (36-25), 22-20 (58-45), 18-9.

SINT-TRUIDEN: BORMANS 2+6, LAMBRECHTS 5+8, HALING 8+7, SWILLEN 5+4, FORTHOMME 4+0, Mousseau 5+10, Balbourg 4+2, Dejond 3+3, Bastin 0+0.

MINERS BERINGEN: SAUL 4+3, HORIONS 6+6, VAN LEUVEN 0+0, CAMPS 2+2, VAN HEUKELOM 2+10, Boutsen 3+8, Peeters 3+0, Miltenburg 5+0, Looyens 0+0.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Gijs Lambrechts probeert voorbij Glen Camps te geraken.
FOTO BART BORGERHOFF Gijs Lambrechts probeert voorbij Glen Camps te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium