Het Belang van Limburg

Tekort aan rebounds wordt Tongeren fataal in topper

-

TONGEREN-NIJVEL 76-84 MANNEN TOP DIVISIE 2B Tegen de ongeslagen leider Nijvel moest Tongeren lange tijd achtervolg­en, maar het bleef kansen op winst houden dankzij Sam Proesmans. Nijvel pakte te veel aanvallend­e rebounds en profiteerd­e van een Tongers balverlies en een aanvallend­e fout in de slotminute­n.

“We waren de ganse match niet hard genoeg in defence”, zag Sam Proesmans. “We gaven Nijvel telkens een stapje te veel cadeau, overal kwamen we net tekort. Tijdens de rust kregen we terecht onder ons voeten omdat we te veel rebounds lieten liggen. Toen we die in de tweede helft wel pakten, kwamen we terug. Maar Nijvel is een heel intelligen­te ploeg, die wel weet hoe je het in de slotfase moet afmaken.”

In de slotfase leed Gaetan Hertay eerst een balverlies en de aanval nadien maakte hij een aanvallend­e fout. “Dat we goed gestart waren bracht weinig op, want we lieten ze inderdaad te veel aanvallend­e rebounds pakken”, besefte ook coach Sacha Massot. “We wisten dat ze daarin sterk waren. We vochten nog terug tot 75-75, maar dat balverlies was fataal.”

QUARTERS: 21-19, 13-21 (34-40), 25-23 (59-63), 17-21.

TONGEREN: G. HERTAY 7, WALRAVENS 7, Y. HERTAY 12, CLAES 12, PONSAERS 4, Proesmans 15, Bertrand 3, Moens 10, Giltay 6.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Gaetan Hertay (links) tegen Clement Goffi.
FOTO SERGE MINTEN Gaetan Hertay (links) tegen Clement Goffi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium