Het Belang van Limburg

Hattrick van Adriano Bertaccini volstaat niet

-

3 3 Spektakel in Tessenderl­o zaterdagav­ond. THES kwam tegen Olympic Charleroi op een 0-2 en in de 89’ op een 2-3-achterstan­d, maar wie anders dan Adriano Bertaccini sleepte met drie goals op een kwartier tijd een gelijkspel uit de brand.

De eerste kans was voor de thuisploeg. De plaatsbal van Bertaccini werd afgeblokt tot bij Kerckhofs, die vanuit een scherpe hoek op Moriconi knalde. Charleroi eiste daarna de bal op en drukte THES achteruit, wat na 25’ de 0-1 opleverde. Na een ongelukkig­e pass van Kerckhofs kon Ouali oprukken en laag voorzetten. Valkenaers had een schitteren­de redding in huis bij de poging van Rivollier, maar Hassaini scoorde in de herneming. De thuisploeg dreigde daarna via Swinnen en een knal van Kerckhofs, maar het doelpunt viel wéér aan de overkant. Vermijl en Bammens lieten zich afbluffen door Rivollier, die Ouali met een heerlijk hakje op weg zette naar de 0-2. Olympic waande zich zegezeker, maar toen THES-coach Witters Mbuyi-Mbayo in de strijd gooide, kantelde de wedstrijd. De Brusselaar zorgde constant voor dreiging en kwam zelfs dicht bij de aansluitin­gstreffer. De tijd begon te dringen en toen vond Bertaccini het welletjes. Eerst schakelde hij twee verdediger­s uit en knalde hij in de verste hoek binnen, drie minuten voor tijd rondde hij een prima combinatie tussen Naqqadi en Swinnen af: 2-2. Toen invaller Dahmane na een onnodige vrijschop de 2-3 over een verraste Valkenaers krulde leek alles een maat voor niets, tot Mbuyi-Mbayo Bertaccini zijn derde van de avond op een schoteltje aanbood. Coomans knikte daarna nog de 4-3 nipt naast.

“De coach wilde dat ik hoog druk bleef zetten en acties maakte”, aldus een dolgelukki­ge Glodi Mbuyi-Mbayo (22). “Bij mijn schot zag ik de bal er al in, maar de keeper tikte hem nog in corner. Bij de late 2-3 hebben we even gevloekt, maar je merkte meteen aan iedereen dat we nog voluit voor de gelijkmake­r wilden gaan. Super dat het nog lukte.”

THES: Valkenaers, Vanaken (22’ Bammens), M. Vermijl, Coomans, De Jonghe (63’ MbuyiMbayo), Hulsmans, Kerckhofs, Troonbeeck­x, Swinnen, Naqqadi (90’ Brugmans), Bertaccini. OL. CHARLEROI: Moriconi, Felix, Massengo, Rivollier (63’ Dahmane), Ouali (63’ Hadj-Moussa), Lioka Lima, Ito (87’ Gaye), Maisonneuv­e, Hassaini (79’ Perreira Bofomua), Delbergue (87’ Vanderbecq), Saïdane.

DOELPUNTEN: 25’ Hassaini 0-1, 43’ Ouali 0-2, 76’ Bertaccini 1-2, 88’ Bertaccini 2-2, 89’ Dahmane 2-3, 90’ Bertaccini 3-3.

GELE KAARTEN: Bertaccini, Vanderbecq, Bammens, Kerckhofs, Rivollier. SCHEIDSREC­HTER: Calluy.

TOESCHOUWE­RS: 400.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS RL ?? Troonbeeck­x (rechts) probeert Delbergue af te houden.
FOTO RAYMOND LEMMENS RL Troonbeeck­x (rechts) probeert Delbergue af te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium