Het Belang van Limburg

Felbevocht­en derbyzege voor Termien

-

Vanuit een dubbele defensieve gordel voor de verrassing zorgen. Dat was de opdracht voor de mijnclub. Verrassen deed Beringen vooral via Sahuke, die op het half uur de rebound miste en in de tweede helft een goede kopbal en plaatsbal gestopt zag door een puik acterende Termien-doelman Valkeners.

“Ik zat goed in de match”, vertelt Bram Valkeners. “Vooral na de pauze werd Beringen gevaarlijk­er. Ik slaagde erin om een kopbal tussen de benen te klemmen en in een één-op-één-situatie plaatste de Beringse spits het leer binnen mijn reikwijdte. Kansen kregen we amper tegen het sterke rood-zwarte blok.”

“Nochtans waren we niet naar Termien afgezakt om louter een blok te zetten”, aldus concullega Sven Delarbre. “We kwamen er voetballen­d minder uit. En toch waren de betere kansen voor ons. De bal wilde er echter niet in.”

Dauwe scoort

Termien kreeg inderdaad weinig klaar voor het Beringse doel. Al kwam Jeunen na een ingestudee­rd nummertje bij de aftrap van de tweede helft oog in oog met Delarbre. “Dat kwam als een verrassing omdat ik de zon vol in de ogen had”, geeft Delarbre eerlijk toe. “Gelukkig had ik in laatste instantie nog een redding in huis waardoor we in de match bleven.” De Termiense goal viel uit de lucht. Het was invaller Andy Dauwe die zijn knikker tegen het leer zette na een gemeten vrije trap van

Ospitalier­i. Omdat Beringenaa­r Yazgan in de slotminuut niet kon afronden bleef het 1-0. “Voetbaltec­hnisch was het bij momenten dramatisch”, vertelt Termien-trainer Dennis Hamers. “Ik heb even overwogen om van systeem te veranderen, maar bleef uiteindeli­jk geloven dat de invallers voor de omwentelin­g konden zorgen. En zo geschiedde. We maken nu deel uit van een kopgroep van vijf ploegen, die al een kleine voorsprong heeft op de rest.”

Opstootje

Over één zaak was iedereen het eens: Termien boekte een felbevocht­en zege. Het werd overigens net niet knokken in de derby. De gemoederen raakten een eerste keer verhit nadat Opdekamp een penalty claimde na een vermeende fout van Gronski en het liep uit de hand nadat een elleboog van Baerts slechts bestraft werd met geel. Duw- en trekwerk, geel en rood voor de Beringse bank was het gevolg. Beringenaa­r Tarcan waande zich minuten later op de tatami en pakte ook rood.

TERMIEN: Valkeners, Heeren, Janssen, Baerts, Ospitalier­i, Piras, Oizaz (76‘ Ghiro), Stefani, Jeunen (76’ Dauwe), Opdekamp, Kiki (61‘ Cosyn).

BERINGEN: Delarbre, Montagnino (81‘ Dunkwu), Creemers, McMillen, Demirsoy, Vangeel, Schmitz, Visser, Driessen (85’ Yazgan), Sahuke, Gronski (74’ Tarcan).

DOELPUNT: 80‘ Dauwe 1-0.

RODE KAARTEN: 87’ Emmers (keeperstra­iner Beringen), 92‘ Tarcan

GELE KAARTEN: Ospitalier­i, Baerts, Vangeel, Van De Paar (T1 Beringen). SCHEIDSREC­HTER: Krieken. TOESCHOUWE­RS: 250. (gsb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium