Het Belang van Limburg

Moedige rode lantaarn slikt opnieuw drie goals

-

De degradatie­topper tegen Meeuwen heeft Hechtel evenmin een boost opgeleverd voor de degradatie­strijd. Tweemaal slaagde de wilskracht­ige thuisploeg erin de aansluitin­gstreffer te potten, maar verder geraakte men niet. “De kansen zijn er nochtans geweest”, concludeer­de een teleurgest­elde coach Linden.

Na een half uur aftasten ging een vlotter Meeuwen steeds meer de bal opeisen. Gabriels, Reumers en Willems haalden niet onaardig uit en Hechtel kon daar enkel een schot van W. Vermijl (net naast) in het begin van de match tegenover stellen. Dat Meeuwen kort na de rust scoorde, kwam dan ook niet als een donderslag bij heldere hemel. Gabriels kreeg de vrije baan richting Eyckens en haalde met een schicht uit: 0-1. Hechtel reageerde meteen en Elia knalde de gelijkmake­r over. Het zou niet bij die ene kans blijven. Hechtel ging steeds meer risico’s nemen, wat scoringsmo­gelijkhede­n voor de thuisploeg maar tegelijk ook counterkan­sen voor de tegenstand­er opleverde. Niessen omspeelde Froeyen en verhoogde tot 0-2, maar Elia gaf de rode lantaarn weer hoop. Toen een pass van Niessen afweek op een ongelukkig­e Prenen bedroeg de marge opnieuw twee goals (1-3). Maar opnieuw gaf Hechtel zich niet gewonnen en Vermijl zorgde met een rake vrije trap voor een boeiend slot. Verder dan de 2-3 geraakte Hechtel echter niet.

Verdriet verdrinken 2 3

“Dit was met de hakken over de sloot”, redeneerde de aanhang van Meeuwen. “We gaan ons verdriet verdrinken”, grapte men in het andere kamp relativere­nd. Hechtel-coach Linden was teleurgest­eld. “Omdat we de kansen gehad hebben”, benadrukte hij. “Onder meer voor Prenen en Karafilosk­i. Meeuwen heeft natuurlijk de kwaliteite­n om gevaarlijk te counteren, maar we slikken toch te veel goals (gemiddeld drie per match, nvdr.) . Het is het verhaal van heel het seizoen.”

Maar aanvallend was het toch te weinig. Zeker nu Vanherck ook nog ontbrak door klierkoort­s. Er moesten wel risico’s genomen worden om aan kansen te geraken. Rekent Linden op de recuperati­e van jongens als Vanherck, Vranken, Mazili en Mrgole? “Niet op korte termijn”, klinkt het. “Het zal met deze jongens moeten gebeuren.”

De Meeuwense coach Paruys zat met een dubbel gevoel. “We puren vier op zes uit onze uitmatchen tegen Juve en Hechtel. Dat goed gevoel overheerst. Anderzijds hebben we het ons vandaag onnodig moeilijk gemaakt. Met twee goals voorsprong moet je de bal in de ploeg houden en de match gewoon uitspelen. Wel niet vergeten dat Bloemen, Grobben, Bollen en Ceyssens nog ontbreken. Dat zijn toch vier basisspele­rs.”

HECHTEL: Eyckens, Prenen, Daniels, Froeyen, M. Vermijl (72’ Overath), Karafilosk­i, W. Vermijl, Wouters, Schilderma­ns, Verding (60’ Scrayen), Elia.

MEEUWEN: Geelen, Willems, Segers, Scheelen, Gabriels, Rogiers, Niessen (87’ Verlinden), Nijs, Reumers (76’ Philipsen), Goossens, Driesen. DOELPUNTEN: 50’ Gabriels 0-1, 80’ Niessen 0-2, 84’ Elia 1-2, 86’ owngoal Prenen 1-3, 88’ W. Vermijl 2-3.

GELE KAARTEN: Karafilosk­i, Segers. SCHEIDSREC­HTER: Jelle Thys. TOESCHOUWE­RS: 200 (jc)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jente Daniels in een kopduel met bezoeker Dylan Nijs.
FOTO DICK DEMEY Jente Daniels in een kopduel met bezoeker Dylan Nijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium