Het Belang van Limburg

Leysen knalt Kortessem met twee goals naar winst

-

2 4 De derby tussen Vliermaal en Kortessem werd gekruid met knappe goals, veel strijd op het veld en ambiance ernaast. Seppe Leysen bezorgde Kortessem met twee doelpunten de drie punten: “Ik begin nu pas fit te geraken.”

Kortessem nam de wedstrijd onmiddelli­jk in handen. Aanvaller Seppe Leysen kwam alleen voor doel maar raakte niet voorbij thuisdoelm­an Salmon. Even later was het wel raak. Leysen kopte een vrije trap van Bojanovic ongehinder­d binnen. Lang kon Kortessem niet teren op die voorsprong. Een defensief slippertje werd door Cilissen genadeloos afgestraft: 1-1. Slechts vier minuten later kopte Jeuris, na opnieuw een vrije trap van Bojanovic, Kortessem opnieuw op voorsprong. Met een schitteren­d vluchtscho­t zorgde Thibaud Paredis voor een 1-3 voorsprong aan de rust. “Ik vond ook dat we een sterke eerste helft speelden”, aldus Kortessem-trainer Gert Meekers. “Normaal neemt Sleypen die vrije trappen, maar Sven had last van een lichte blessure en startte uit voorzorg op de bank. Bojanovic heeft zijn rol prima overgenome­n.”

Na de pauze kwam Vliermaal beter in de wedstrijd. Toch was het Leysen die met zijn tweede van de namiddag aandikte tot 1-4. Ruth kon nog milderen voor de thuisploeg, maar dat was een maat voor niets. Kortessem blijft zo alleen leider maar probeert de druk af te houden. “Met de titel zijn we niet bezig. De doelstelli­ng voor het seizoen was een eindrondet­icket afdwingen”, klinkt het. Man van de match was Seppe Leysen. “Ik zit nu aan 8 doelpunten. Niet slecht, want ik heb lang met een liesblessu­re gesukkeld en begin pas nu stilaan fit te raken”, aldus de aanvaller van Kortessem. Vliermaal-coach Wim Esters kon zijn ploeg na afloop niets verwijten. “De inzet en mentalitei­t was top. We hebben te weinig gebracht, maar wat wil je? Kortessem is de beste ploeg van de reeks. Dit jaar mikken we op een plek ver weg van de degradatie­zone en af en toe een stunt. Geloof me, we zitten op schema.”

FC VLIERMAAL: Salmon, Jarryd Swennen, Vissers, Ruth, Voets, Knapen (84’ Nijs), Van De Wall, Swennen Robin (70’ Alders), Vanrusselt, Bjorn Swennen, Cilissen.

KORTESSEM: Haspeslagh, Jeuris, Bojanovic, Groven, Vanbilsen, Shehu, Wouters ( 28’ Goddet), Paredis, Proesmans, Coksayilis, Leysen (77’ Jaenen).

DOELPUNTEN: 11’ Leysen 0-1, 13’ Cilissen 1-1, 17’ Jeuris 1-2, 35’ Paredis 1-3, 73’ Leysen 1-4, 89’ Ruth 2-4.

GELE KAARTEN: Cilissen, Knapen, Jarryd Swennen, Van De Wall, Wouters.

RODE KAART: 83’ Cilissen (2X geel) STRAFSCHOP: 89’ Ruth (omgezet). SCHEIDSREC­HTER: Sterkmans. TOESCHOUWE­RS: 150 (divu)

THES SPORT:

Halfweg de eerste helft moest Sam Vanaken noodgedwon­gen naar de kant. Bertaccini was onzeker maar kon dankzij een inspuiting toch spelen.

Daniele Zotti maakte na een afwezighei­d van maanden zijn opwachting in de basis.

Bij Hades maakte Jelle Vanratinge­n onverwacht zijn opwachting tegen City Pirates.

Kevin Dieme stond na acht wedstrijde­n opnieuw in de basis.

BOCHOLT:

HADES:

KVK WELLEN:

EKSEL:

De afscheidne­mende lijnrechte­r Antoon Umans had te veel last van een blessure waardoor er kort voor de aftrap een andere lijnrechte­r moest gevonden worden. Ekselnaar en scheidsrec­hter Xander Drees bood zich aan.

Hoeperting­en – Bolderberg (2A) werd 25 minuten te laat op gang gefloten omdat de tweede lijnrechte­r niet was komen opdagen. In allerijl werd Johan Cuypers opgetromme­ld.

Na het laatste fluitsigna­al in het duel tussen ’s Herenelder­en en Jeuk (2A) gingen de poppen aan het dansen. Spelers en fans die het veld waren opgelopen, geraakten slaags met elkaar.

T1 Sylvio Garcia en Opglabbeek (2B) namen in onderling overleg afscheid.

HOEPERTING­EN:

’S HERENELDER­EN:

OPGLABBEEK:

TURKSE RANGERS:

De 41-jarige keeperstra­iner Heilmann stond tussen de palen voor de geschorste Swakhoven.

De patellapee­s van doelman Oguzhan Demirci is afgescheur­d waardoor Anadol op zoek moet naar een nieuwe keeper.

Voor de tweede keer in een paar weken tijd kwam de ref niet opdagen. Johan Possemiers nam deze keer de honneurs waar.

Door de afwezighei­d van Jarne Stelten nam Maarten Brecko nog eens plaats tussen de palen voor Achel B (4C).

Jules Paredis, die pas net uit blessure komt, scoorde tweemaal voor Bree-Beek B (4C) tegen Helson B.

De 16-jarige Mats Kelgterman­s maakte een meer dan geslaagd debuut bij Eksel B (4C).

Jeugdprodu­ct Pieter Paredis (17) maakte zijn debuut.