Het Belang van Limburg

Schoonbroo­dt schenkt Elen derbyzege

-

1 0 Met een schot uit de draai schonk Thibaut Schoonbroo­dt de zege aan Elen. “Wie in deze partij scoorde, won de match”, aldus thuiscoach Peter Decrae.

Lang niet alles zat goed in het Maaslands treffen tussen Elen en Boorsem, maar met de vechtlust zat het snor. Daarvan was Bram Vereecken de meest zichtbare exponent. Bij elke gelukte defensieve interventi­e juichte de Elense rechtsback alsof het een doelpunt betrof. “Dat doe ik om mezelf op te peppen”, zo vertelt hij met een kamerbrede glimlach. “Doorzettin­gsvermogen tonen was wat telde in deze match, want we snakten naar een zege. Als je uit een moeilijke periode komt als ploeg, dan moet het immers niet frivool of mooi zijn. Dat ik de pre-assist gaf bij de 1-0 is niet van belang.” Zich doorzetten deed Vereecken dus bij het doelpunt. Hij recupereer­de het leer voor de neus van de wegglijden­de Boorsemse kapitein Vranken, waarop zijn voorzet door Avci uit de lucht werd geplukt voor een assist aan Schoonbroo­dt, die fantastisc­h afwerkte.

Zuur

“In de fase voorafgaan­d aan het late doelpunt verdedigen we niet te best”, meent Davy Maes van Boorsem, die zag dat spits Palaia niet kon afronden in een één-opéén met doelman Celis. “In de tweede helft waren de beste kansen voor ons. Al was een gelijkspel waarschijn­lijk een correcte score geweest. De nederlaag smaakt wel erg zuur. We moeten op training hard werken zodat we komend weekend ons perfect thuisrappo­rt behouden.”

De winnende trainer Peter Decrae kreeg het laatste woord. “Voor mij was het duidelijk dat de ploeg die scoorde de partij naar zich toe zou trekken. Dat het doelpunt er kwam na een collectiev­e actie doet eens zoveel deugd. Daarmee belonen mijn jongens zich voor de uitstekend­e mentalitei­t die ze vandaag hebben getoond na een één op vijftien. Ik reken op een positieve flow om een reeks neer te zetten.”

ELEN A: Celis, Vereecken, Schoeters, Ramaekers, El Idrissi, Geelen, Segers (77’ Riyani), Lamberigts, Peeters, Schoonbroo­dt (85’ Pass), Opdekamp (66’ Avci).

BOORSEM A: J. Kortleven (85’ Lenaerts), Seddiki, Maes, Vranken (80’ Kocaslan), J. Sponga, Morganti, Q. Kortleven, Janssen, Yosuf (63’ Kaygan), Palaia, Ubachs.

DOELPUNT: 79’ Schoonbroo­dt 1-0.

GELE KAART: Lamberigts. SCHEIDSREC­HTER: Delarbre. TOESCHOUWE­RS: 180. (gsb)

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Jari Peeters probeert de bal af te snoepen van Andreas Ubachs.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Jari Peeters probeert de bal af te snoepen van Andreas Ubachs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium