Het Belang van Limburg

Hubo Handbal speelbal van een sterk Pelt

- Ivo Kwanten

SPORTING PELT HUBO HANDBAL BENE-LEAGUE 31 21 Bocholt won de BENE-Leaguetopp­er tegen Lions, Aalsmeer liet geen steekje vallen bij Tachos en Visé pakte de volle buit tegen Volendam. Sporting Pelt had er dus alle belang bij om de derby tegen Hubo Handbal te winnen.

En dat deden ze met klasse. “Donderdag flirtten we op het veld van Atomix nog met de uitschakel­ing in de beker van België en ik verwachtte dus zaterdag een reactie van de groep”, vertelt coach Korneel Douven. “En het was een reactie die gezien mocht worden. Ik drong voor de wedstrijd aan op scherpte in verdedigin­g en dat hebben de spelers goed opgenomen. In aanvallend opzicht kan en moet het nog beter, maar ik ben vooral blij dat de jonge jongens zich weer getoond hebben.” Bij Hubo Handbal geen Arber Qerimi in de ploeg. De spelverdel­er liep woensdag op training een verrekking op, Juliën Devisch kreeg in Pelt al vroeg een rode kaart en alsof dat nog niet erg genoeg was moest ook Glen Gevers met een blessure naar de kant. Het zat de fusieclub niet mee, maar het was toch allemaal te weinig om een sterk Pelt iets in de weg te leggen. In de eerste helft lukte het nog net om de schade te beperken. Bij een 9-5-achterstan­d (15’) rechtte Hubo Handbal de rug. Een 14-11-score halverwege bood nog mogelijkhe­den, maar na tien minuten in de tweede helft was het bij 21-13 over en uit voor de bezoekers. Door Vandebeeck, die uitgeroepe­n werd tot man van de wedstrijd, en Louis Delpire haalden de voet niet van het gaspedaal. Bij Hubo Handbal vielen Baart, Dupont en Boiten goed in, maar de 31-21-eindcijfer­s gaven de krachtsver­houdingen perfect weer.

Voor Pelt goed voor de tweede plaats. “En we willen nog meer”, geeft Door Vandebeeck aan. “Het was de voorbije weken niet goed. De prestatie tegen Atomix in de beker van België was een absoluut dieptepunt, maar tegen Hubo Handbal hebben we getoond dat er muziek in deze groep zit.” PELT: Falke 3, Spooren 4, Tasevski 1, van Leeuwen, Köhlen 3, Deekens, Konitz 5, L. Vandebeeck 1, Delpire 3, Vossen, Schoenaker 3, Denert, Lambrecht, Van Haesendock 1, D. Vandebeeck 7, Stollman.

HUBO HANDBAL: Di Giacomo, Heeren 4, Carvalhais 4, Devisch, Bertels, Vanhove, Marchal 1, Gevers, Bolaers 2, Degbey 2, Glesner 3, Baart 1, Boiten 2, Dupont 2, Siraut.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Robbe Spooren was goed voor vier doelpunten.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Robbe Spooren was goed voor vier doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium