Het Belang van Limburg

Kerstmanne­n spelen in Peer WK tegen pinguïns

- Bono Marting

WK-GEKTE PEER De WK-gekte laat nog een beetje op zich wachten, maar in Peer is Jimmy Limberg al goed voorbereid. Heel zijn voortuin is klaar voor het WK: “Ik heb wel nog kerstversi­ering nodig.”

Wie over de Zuidervest in Peer rijdt, zal het waarschijn­lijk al gezien hebben. Het huis van Jimmy Limberg is helemaal versierd in de Belgische driekleur. Nu zijn tweede passie, Kerstmis, enigszins samenvalt met het WK voetbal, is ook

Jimmy van plan die twee te combineren. “Mijn vlaggen staan of hangen allemaal al buiten. Het zijn ongeveer honderd vlaggen. De grootste is vijf op zeven meter en bedekt een deel van de voorgevel. Nu ga ik beginnen met de kerstversi­ering. Er komt nog een groene mat die als voetbalvel­d zal dienen. De lijnen moet ik wel zelf nog spuiten. Het is ook de bedoeling dat kerstmanne­n, sneeuwpopp­en en pinguïns tegen elkaar gaan voetballen”, zegt Jimmy.

Lichtmaste­n

De versiering­en voor de Rode Duivels zijn afgevinkt. Jimmy zoekt enkel nog verschille­nde soorten kerstversi­ering. “Alles wat de mensen willen schenken, kan ik gebruiken. Dat hoeft niet per se in de Belgische driekleur te zijn. Het belangrijk­ste wat ik nodig heb zijn lichtjes. De bedoeling is dat ze rond mijn vlaggenmas­ten komen. Ook wil ik lichtmaste­n maken voor het voetbalvel­d. Dat komt neer op bijna 30 lampenslin­gers, afhankelij­k van de lengte”, rekent Jimmy.

Er komen alleen maar positieve reacties op de voortuin van Jimmy. “Er zijn ondertusse­n ook al mensen die foto’s en filmpjes kwamen nemen. Ook de buren vinden het totaal geen probleem. Mijn buurman wenst me er altijd heel veel succes mee”, lacht Jimmy Jimmy is ook van plan om iets terug te geven. “De eerste tien die me spullen kunnen geven, krijgen van mij een Belgische vlag of een voetbalshi­rtje.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jimmy Limberg combineert zijn passies Kerstmis en het WK voetbal.
FOTO DICK DEMEY Jimmy Limberg combineert zijn passies Kerstmis en het WK voetbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium