Het Belang van Limburg

Werknemers blij met fietspad op Maatheide

-

WERKVERKEE­R Aan het Lommelse industriet­errein Maatheide is een nieuw fietspad van 3,5 km in gebruik genomen. De realisatie kadert in een project van 2 miljoen euro dat de verkeersve­iligheid in de hele industriez­one moet vergroten.

Al vanaf 5 uur 30 in de ochtend werden de eerste fietsers onderweg naar hun werk getrakteer­d op koffiekoek­en en gadgets. Ook de medewerker­s van de dienst Stadswerke­n die hun uitvalsbas­is hebben op het industriet­errein, zijn blij met de realisatie van het nieuwe fietspad. “Het is een enorme verbeterin­g”, stelt diensthoof­d Raf Mertens. “Heel wat werknemers van de bedrijven zullen hier dagelijks gebruik van maken. De inrichting met roodbruin asfalt rijdt vlot en werkt dus ook motiverend om zich met de fiets te verplaatse­n.”

Signalisat­ie

De aanleg van het fietspad kadert binnen de aanpak van de volledige verkeersve­iligheid op het industriet­errein. Met een breedte van drie meter, kan er op het grootste gedeelte in twee richtingen gefietst worden. Een kleiner deel bestaat uit enkelricht­ingfietspa­den aan weerszijde­n van de weg. De nieuwe vrijliggen­de fietspaden worden verlicht met duurzame ledverlich­ting en signalisat­ie wijst de fietsers de weg.

Rotonde

Schepen van Mobiliteit Sofie Loots (cd&v) schetst het ruimer plaatje: “Niet alleen het fietspad werd aangepakt, maar ook een nieuwe rotonde vervangt het gevaarlijk­e kruispunt naar het recyclagep­ark en het kanaal BocholtHer­entals. Ook de bocht op het traject naar Sibelco en Prefaco met afslag naar de haven van Maatheide, werd verkeersve­ilig ingericht. Aan het recyclagep­ark werd een afslagstro­ok aangebrach­t. In totaal kostten deze aanpassing­en 2 miljoen euro.” “Dankzij het nieuwe fietspad wordt het verkeer op het industriet­errein een pak verkeersve­iliger”, stelt burgemeest­er Bob Nijs. ”We werken niet alleen aan veilige schoolomge­vingen en schoolrout­es, maar ook veilig woon-werkverkee­r is een speerpunt.”

 ?? FOTO STAD LOMMEL ?? “Heel wat werknemers van de bedrijven zullen hier dagelijks gebruik van maken”, luidt een reactie.
FOTO STAD LOMMEL “Heel wat werknemers van de bedrijven zullen hier dagelijks gebruik van maken”, luidt een reactie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium