Het Belang van Limburg

‘K2 zoekt K3’-finaliste Diede is dolblij met haar invalbeurt bij K3

- Dennis Van Goethem

MUZIEK HASSELT Nu de zwangere Hanne Verbruggen (28) op doktersadv­ies rust neemt bij K3, wordt ze tijdens de Nederlands­e tournee vervangen door ‘K2 zoekt K3’-finaliste Diede van den Heuvel (22). Maar voor de Grote Sinterklaa­sshow volgende maand haalt de meidengroe­p er nóg een invaller bij. Wie dat wordt, blijft geheim.

Geen K3 zonder ‘de rosse’, toch? Maar zie, zaterdagoc­htend stond er een brunette op het podium, naast ‘de blonde’ en ‘de zwarte’. Diede van den Heuvel begon aan haar derde officiële werkdag bij K3. Nu ja: vóór de show in ‘s-Hertogenbo­sch en de zes in Groningen vorige week liep ze al weken heimelijk mee in de coulissen. Om te repeteren met Marthe De Pillecyn en Julia Boschman, en in een rotvaart de rol van Hanne Verbruggen aan te leren.

Smoesjes

Nu de mama in spe rust neemt, vult Diede de vrijgekome­n plek van Hanne in. Tijdelijk, dat beseft ze al te goed. En enkel in Nederland, want in het Sportpalei­s tijdens de Grote Sinterklaa­sshow neemt begin december iemand anders haar plek in. Maar net door die korte rit geniet Diede des te harder. Een jaar na haar vierde plaats in K2 zoekt K3 mag ze twee maanden lang meetoeren en alsnog de iconische regenboogj­urk dragen. Die zit haar als gegoten.

“Het bevalt me enorm, ja”, zegt Diede. “Ik moest er meteen stevig invliegen, en dat is heftig. Na zo’n dag ben je stikkapot. Maar dat is normaal. Ik ben vooral opgelucht dat ik er eindelijk over mag praten. Mijn smoesjes om naar België te komen, om in het geheim te gaan repeteren, waren stilaan op.” (lacht)

Het telefoontj­e kwam al in de zomer, toen bleek dat de zwangere Hanne niet in staat zou zijn om te toeren. In september begon Diede met de voorbereid­ingen. “Enkel mijn ouders en vriend waren op de hoogte. Ze waren blij voor me, ze weten hoe lang ik hiervan al droom. Dat mijn vriend me een poos weinig zal zien? Hij begrijpt dat, en steunt me all the way.” Hetzelfde geldt voor de fans. “De reacties zijn bijna allemaal goed”, zegt Diede. “Tuurlijk zitten er soms slechte tussen. Dat leerde ik al in K2 zoekt K3. Prima hoor, iedereen heeft recht op z’n mening.” Sinds K2 zoekt K3 zat Diede niet stil. Ze maakte nummers met medekandid­aat Remi, loste een eigen single, trad op met haar band. De ex-kandidaten van K2 zoekt K3 hebben ook nog steeds een Whatsapp-groepje samen. “Toen ik mocht vertellen dat ik Hanne vervang, waren ze allemaal fier. Niemand was jaloers”, aldus Diede.

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Diede (rechts) in regenboogj­urkje naast Marthe (links) en Julia (midden).
FOTO WIM KEMPENAERS Diede (rechts) in regenboogj­urkje naast Marthe (links) en Julia (midden).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium